728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τι γίνεται τελικά με το Κέντρο Υγείας Πάργας



Κίνηση Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας

Τι γίνεται τελικά με το Κέντρο Υγείας Πάργας


Είναι δεδομένο ότι το Κέντρο Υγείας αποτελεί ζωτικό κομμάτι της Πάργας με πλείστα οφέλη τόσο στους κατοίκους της όσο και στον τουρισμό της. Η υπολειτουργία του ή ακόμη και το κλείσιμο του θα αποτελέσει μεγάλο σημάδι παρακμής και εγκατάλειψης και αυτή την εικόνα σίγουρα δε την θέλουμε για τον τόπο μας.

Για να μην συμβούν όλα αυτά οι κάτοικοι της πόλης εδώ και σχεδόν τρία χρόνια πάλεψαν και παλεύουν να το κρατήσουν ανοιχτό, όσο και αν όλο το πολιτικό οικοδόμημα είναι σαθρό και το κοινωνικό κράτος βάλλεται απ τις πολιτικές που το συρρικνώνουν αλλά και από όσους συντηρούν αυτές τις πολιτικές. Πάλεψαν και παλεύουν απέναντι σε μηδενιστικές απόψεις (π.χ τίποτε δεν γίνεται, έτσι είναι τι να κάνουμε), ατελείωτο ωχαδερφισμό, κλειστές πόρτες, ανεξήγητη αδιαφορία θεσμικών φορέων, αλλά και χειραγώγηση των προσπαθειών τους για προεκλογική κατανάλωση και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για οικονομική ενίσχυση.

Παρόλα αυτά οι πολίτες συνεχίζουν να παλεύουν και με σεβασμό να στηρίζουν τη δημόσια υγεία. Συλλογικά συμβάλουν στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, συμπληρώνοντας αναγκαστικά την ανεπάρκεια του κράτους, αναλαμβάνοντας, ως απλοί κάτοικοι Πάργας αλλά και ως επαγγελματικοί ,πολιτιστικοί σύλλογοι και ομάδες, τα έξοδα διαμονής των γιατρών που υπηρετούν σ’ αυτό. Μια κίνηση πραγματικά σπουδαία που της αξίζει στήριξη τόσο από την Πολιτεία αλλά και από την Περιφέρεια και το Δήμο. Αυτό όχι μόνο δεν συμβαίνει αλλά αντίθετα βάλλεται και από fake news του τύπου, «αναλάβαμε σαν Δήμος τα έξοδα διαμονής των γιατρών που υπηρετούν σ’ αυτά» ενώ δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ παρά τις υποσχέσεις

Γνωστοποιούμε σε όλους ότι το Κέντρο Υγείας στελεχώθηκε ήδη με μια γιατρό και υπάρχουν προτάσεις από γιατρούς να καλυφτούν όλες οι θέσεις που προκηρυχτήκαν. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί και από την παροχή στέγης στο ιατρικό προσωπικό. Οι Παργινοί έκαναν και κάνουν με το παραπάνω το χρέος τους αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί λύση στο πρόβλημα και να συνεχίζεται επ’ αόριστο.

Καλούμε λοιπόν την Περιφέρεια και το Δήμο να μπουν μπροστά στις ευθύνες τους για την Πάργα είτε αναλαμβάνοντας το κόστος της στέγασης είτε αξιοποιώντας τα σπίτια που Παργινοί Δωρητές άφησαν στη πόλη για κοινωφελή σκοπό και που τόσο καιρό με προκλητική αδιαφορία μένουν ανεκμετάλλευτα.

ΥΓ. Η επιτροπή θα ενημερώσει για πρωτοβουλίες και πρότασης της επί του θέματος αμέσως μετά τις εκλογές.
Τι γίνεται τελικά με το Κέντρο Υγείας Πάργας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Μαΐου 05, 2019 Rating: 5 Κίνηση Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας Τι γίνεται τελικά με το Κέντρο Υγείας Πάργας Είναι δεδομένο ότι το Κέντρο Υγείας αποτελεί ζωτ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: