728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σρι Λάνκα: Εννέα βομβιστές πίσω από τις επιθέσεις - Σχεδιάζονταν εδώ και οκτώ χρόνια σύμφωνα με υπουργό



Εδώ και τουλάχιστον 7-8 χρόνια σχεδιάζονταν οι επιθέσεις στη Σρι Λάνκα σύμφωνα με όσα δήλωσε υπουργός και πρώην επικεφαλής του στρατού ενώ πρόσθεσε ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών έκρυψαν σκόπιμα πληροφορίες για τις επιθέσεις και οι αξιωματούχοι ασφαλείας δεν ανέλαβαν δράση.

Οπως έγινε επίσης γνωστό από την αστυνομία οι βομβιστές αυτοκτονίας που έσπειραν τον θάνατο ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα Κολόμπο, ήταν εννέα, μεταξύ αυτών και μία γυναίκα. Επίσης, οι οκτώ από αυτούς έχουν ήδη αναγνωριστεί ενώ ένας είχε σπουδάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία.

Με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχονται πλέον σε 359 από τους οποίους οι 39 ήταν ξένοι, και τις συλλήψεις να ξεπερνούν τις 60, ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Σρι Λάνκα ανέφερε ότι διεξάγεται κοινή έρευνα με τις αρχές στη Σρι Λάνκα στην οποία συμμετέχει και το FBI. Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεδομένου του μεγέθους και του αριθμού των επιθέσεων θα πρέπει να ερευνηθεί η εμπλοκή ομάδων όπως το Ισλαμικό Κράτος και διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν προηγούμενη ενημέρωση για τις επιθέσεις.
Νωρίτερα, σημειώθηκε ελεγχόμενη έκρηξη κοντά στον κινηματογράφο Savoy στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, Κολόμπο.

Η έκρηξη έγινε σε μηχανάκι που ήταν σταθμευμένο κοντά στο σινεμά ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχαν εκρηκτικά σε αυτό.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις της Κυριακής ανέλαβε χθες η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), αν και οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη σε μια ντόπια ισλαμιστική οργάνωση.




Σρι Λάνκα: Εννέα βομβιστές πίσω από τις επιθέσεις - Σχεδιάζονταν εδώ και οκτώ χρόνια σύμφωνα με υπουργό Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2019 Rating: 5 Εδώ και τουλάχιστον 7-8 χρόνια σχεδιάζονταν οι επιθέσεις στη Σρι Λάνκα σύμφωνα με όσα δήλωσε υπουργός και πρώην επικεφαλής του στρατού εν...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: