728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Εννέα χιλιόμετρα και τα Τζουμέρκα βλέπουν Ιόνια!



Την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη που είχε ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για το έργο της οδικής σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Το βασικό αντικείμενο του έργου είναι ο κύριος οδικός άξονας σύνδεσης, του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας Οδού (επί της 7ης Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων - Πηγαδιών) με την 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων - Γέφυρα Πλάκας με συνολικό μήκος 9,809.27 m, που αποτελεί σχεδόν καθολικά νέα χάραξη και όχι βελτίωση κάποιας προϋφιστάμενης οδού.

Το έργο περιλαμβάνει δύο ισόπεδες συνδέσεις αυτού με την 7η και την 2η Επαρχιακή Οδό καθώς και άλλες τρείς που αποκαθιστούν την οδική σύνδεση με το υπάρχον οδικό δίκτυο.

Με σκοπό την ομαλή απορροή των ομβρίων, τόσο από τις λεκάνες απορροής της ευρύτερης περιοχής, όσο και από το κατάστρωμα των οδικών τμημάτων, θα κατασκευαστούν 33 κιβωτοειδείς οχετοί διαφόρων διαστάσεων, 15 σωληνωτοί οχετοί Φ100 καθώς και τάφροι. Τέλος, στο έργο περιλαμβάνονται αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες, η σύνδεση των pillar ηλεκτροφωτισμού και οι μετατοπίσεις των δικτύων ΔΕΔΔΗΕ και ΟΤΕ.

«Όπως είναι γνωστό η δημοπρασία είχε ξεκινήσει προ καιρού, αλλά δεν λειτουργούσε η ηλεκτρονική πλατφόρμα από το αρμόδιο Υπουργείο για να γίνονται οι διαγωνισμοί. Και επειδή ήταν ο πρώτος μεγάλος διαγωνισμός που έγινε με ηλεκτρονικό τρόπο είχαμε τεράστια αγωνία αν αυτό θα πετύχει. Ευτυχώς τα πράγματα πήγαν πάρα πολύ καλά και είχαμε συμμετοχή 16 εταιρειών», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.

Αναφερόμενος στη μεγάλη έκπτωση που έχει δοθεί, είπε ότι αυτή την εποχή υπάρχουν εταιρείες που έχουν δικά τους μηχανήματα και δικό τους προσωπικόκαι προτιμούν από να μην έχουν έργο, να δουλεύουν φθηνότερα.

Σημειώνεται ότι προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε. με έκπτωση 58,17%.


Εννέα χιλιόμετρα και τα Τζουμέρκα βλέπουν Ιόνια! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017 Rating: 5 Την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη που είχε ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για το έργο της οδικής σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: