728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Αντιδρά το Πωγώνι για το Τμήμα Συνοριακών Κεφαλοβρύσου



Την αντίδρασή του στο κλείσιμο του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλοβρύσου εκφράζει με επιστολή του στον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης.

Όπως αναφέρει ο κ. Καψάλης, η απόφαση έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις δεσμεύσεις του Υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ. για ενίσχυση της συνοριακής φύλαξης και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους του ακριτικού δήμου Πωγωνίου, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένα και μοναχικά άτομα.

Ο Δήμαρχος επισημαίνει τις ιδιαιτερότητες της περιοχής εξ αιτίας της γειτνίασης με την Αλβανία και ζητά την αναθεώρηση της συγκεκριμένης απόφασης.

Μεταξύ των άλλων επισημαίνει:

Οι δημότες μας έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν βαρύ φόρο στην εγκληματικότητα που αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια.
Διαφαίνεται επίσης, από το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, ότι οι προτάσεις των Ο.Τ.Α. στα πλαίσια της διαβούλευσης έπεσαν, για μία ακόμη φορά, στο κενό αφήνοντας στο έρμαιο τους κατοίκους του Δήμου Πωγωνίου που επιμένουν να φυλούν Θερμοπύλες παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για εξοικονόμηση πόρων σε μία χώρα που ταλανίζεται από την οικονομική κρίση αλλά δε μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνει εις βάρος των δημοτών μας και των περιουσιών τους. Ο Δήμος Πωγωνίου πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα ευαισθησία που ταιριάζει σε κάθε Δήμο με ιδιαιτερότητες γεωγραφικές και ηλικιακές. Ζητούμε την αναθεώρηση της απόφασης και την εφαρμογή ενός σχεδιασμού που θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και θα επιστρέψει επιτέλους την ηρεμία στην περιοχή του Πωγωνίου. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα μας βρει απέναντι καθώς γνώμονάς μας είναι η προστασία των δημοτών.



πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/autodioikisi/39790-2016-08-23-09-04-29.html
Αντιδρά το Πωγώνι για το Τμήμα Συνοριακών Κεφαλοβρύσου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Αυγούστου 23, 2016 Rating: 5 Την αντίδρασή του στο κλείσιμο του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλοβρύσου εκφράζει με επιστολή του στον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολί...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: