728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πρότυπο και πιλοτικό το έργο κατασκευής της μονάδας Επεξεργασίας των Στερεών Αστικών Αποβλήτων Ηπείρου




Πολύ σημαντικό έργο, στο οποίο ενυπάρχουν τα χαρακτηριστικά του πρότυπου – πιλοτικού έργου για την Ελλάδα, χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας τη Μονάδα Επεξεργασίας των Στερεών Αστικών Αποβλήτων Ηπείρου, κατά τη σημερινή επίσκεψη στο εργοτάξιο και την αναλυτική ενημέρωση που του έγινε από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, την Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κ. Τ. Καλογιάννη, τον αν. εκπρόσωπο του Ι.Φ.Σ. κ. Χαρ. Χαραλαμπίδη και στελέχη της αναδόχου εταιρίας «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.».

Ο Υφυπουργός επεσήμανε ιδιαίτερα την ταχύτητα με την οποία υλοποιείται το έργο, το οποίο κινείται λίγο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται από τη σύμβαση. Τόνισε ακόμη ότι η κατασκευή του μέσω ΣΔΙΤ εξασφαλίζει ποιότητα στην κατασκευή, στη λειτουργία και στη συντήρηση για τα επόμενα 25 χρόνια και ανοίγει το δρόμο και για άλλα έργα. Εξήρε τη συνεργασία που υπήρξε και υπάρχει μεταξύ Κεντρικής Διοίκησης, Περιφέρειας – Δήμων και της τεχνικής εταιρίας, ενώ επεσήμανε και τα σημαντικά οφέλη που έχουν προκύψει στην τοπική οικονομία στο στάδιο της κατασκευής, κατά το οποίο κατά μέσο όρο απασχολούνται 220 εργαζόμενοι, προερχόμενοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία από την περιοχή.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε ότι η μονάδα Α.Σ.Α. της Ηπείρου, θα είναι ο, τι το καλύτερο γίνεται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη στο συγκεκριμένο τομέα, προσθέτοντας μάλιστα ότι θα είναι το πρώτο στη χώρα μας, που θα παράγει ενέργεια (βιοαέριο) από τα αστικά στερεά απόβλητα.

«Η Ήπειρος σε συνεργασία με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης είναι πρωτοπόρα στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και από την 1η Ιανουαρίου 2019 έχει εξασφαλιστεί ότι οι πολίτες της δεν θα επιβαρυνθούν ούτε με ένα ευρώ πρόστιμο, όπως το ίδιο έγινε και για τους ΧΑΔΑ», πρόσθεσε για να ευχαριστήσει για την ως τώρα συνεργασία τον Υφυπουργό, τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Ν. Μαντζούφα, την Αντιπεριφερειάρχη κ. Τ. Καλογιάννη, τους Δημάρχους, τους Προέδρους ΦΟΣΔΑ και όλους όσοι εργάστηκαν και εργάζονται για αυτό, το οποίο υπολογίζεται να τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία από τον Σεπτέμβριο.

Στην ενημέρωση των εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης που έγινε στα υπό κατασκευή τμήματα της Μονάδας, ο Γενικός Διευθυντής της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. κ. Γ. Αγραφιώτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το εργοστάσιο κατασκευάζεται με την πλέον εξελιγμένη τεχνολογία που υπάρχει σήμερα στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ ήδη έχει ολοκληρωθεί το 60% των κατασκευών.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ι. Λώλος είπε ότι η κατασκευή της Μονάδας ΑΣΑ είναι ένας στρατηγικός στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που υλοποιείται και πλέον οι Δήμοι σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα πρέπει να προχωρήσουν στις άλλες δράσεις που προβλέπονται. Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Άρτας κ. Ευ. Γιαννούλης, ζήτησε να βρεθεί λύση ώστε οι κάτοικοι της Ηπείρου να μην επιβαρύνονται με το κόστος ταφής, ενόσω άλλες περιφέρειες που δεν έχουν προχωρήσει τις μονάδες τους δεν έχουν οικονομικές επιπτώσεις. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Επικεφαλής της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» κ. Γιώργος Ζάψας, εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του για την πρόοδο του έργου, δηλώνοντας ότι «περιμένει από την ΤΕΡΝΑ νέες θετικές εκπλήξεις», ενώ ο Πρόεδρος του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ κ. Ι.Λυκοτραφίτης, υπογράμμισε τα θετικά οφέλη που προκύπτουν από τη σωστή προώθηση και υλοποίηση έργων με ΣΔΙΤ.

Παρόντες στην επίσκεψη και στην επιθεώρηση των εργασιών στη Μονάδα ΑΣΑ, ήταν επίσης εκ μέρους της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μιχάλης Γουρζής, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σταύρος Παργανάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μάκης Χατζηεφραιμίδης, οι Πρόεδροι των ΦΟΔΣΑ της Ηπείρου Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Ευ. Γιαννούλης, Αντ. Νάστας.




Πρότυπο και πιλοτικό το έργο κατασκευής της μονάδας Επεξεργασίας των Στερεών Αστικών Αποβλήτων Ηπείρου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Μαΐου 18, 2018 Rating: 5 Πολύ σημαντικό έργο, στο οποίο ενυπάρχουν τα χαρακτηριστικά του πρότυπου – πιλοτικού έργου για την Ελλάδα, χαρακτήρισε ο Υφυπουργός...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: