728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

H Ελλάδα της ελπίδας... Γιαννιώτες μαθητές "χάλκινοι" σε διεθνές συνέδριο!




Στην Ελλάδα της κρίσης τα πιο αισιόδοξα μηνύματα έρχονται από τους νέους. Από τους μαθητές που δείχνουν ότι ακόμη και μέσα στα ελάχιστα περιθώρια που αφήνει το σχολείο και το εκπαιδευτικό σύστημα, μπορούν να δημιουργούν, να καινοτομούν και να πρωτοπορούν! Και οι μαθητές των Ιωαννίνων, σ' αυτό τον τομέα, παρά την ελάχιστη στήριξη και τα πενιχρά μέσα, αποδεικνύουν με τις συνεχείς επιτυχίες τους, ότι καταφέρνουν να φτάσουν ψηλά, να διακριθούν και να ξεχωρίσουν... Είναι η Ελλάδα της ελπίδας!

Την τελευταία επιτυχία έφερεαν ο Κωνσταντίνος Λώλος από το 7ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων και η Παρασκευή- Μαρίνα Κανδρέλη από το Λύκειο της Ζωσιμαίας.

Και οι δύο συμμετείχαν στην 12μελή ομάδα που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 25ο Διεθνές Μαθητικό Επιστημονικό Συνέδριο για νέους επιστήμονες που έγινε στην Σερβία.

Οι μαθητές, οι οποίοι επιλέγονται να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο μαθητικό συνέδριο ICYS, παρουσιάζουν επιστημονικές έρευνες και αξιολογούνται από διακεκριμένες επιστημονικές επιτροπές τόσο σε προφορικές όσο και σε poster παρουσιάσεις.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν περισσότερες από 230 εργασίες από 32 χώρες μαθητών, οι οποίοι φοιτούν ως επί το πλείστον στα πλέον διακεκριμένα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία.

Οι μαθητές Κωνσταντίνος Λώλος και Παρασκευή-Μαρίνα Κανδρέλη, καθοδηγούμενοι από τους εκπαιδευτικούς Κονετά Δημήτρη, Μαρέτα Νικόλαο και Σκαργιώτη Γεώργιο, αξιοποιώντας την πολύμηνη βραβευμένη εργασία τους στο διαγωνισμό διαστημικής CanSat εστίασαν σε συγκεκριμένες επιστημονικές πτυχές των αποτελεσμάτων τους για να συγγράψουν επιστημονικές εργασίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο δορυφόρος που κατασκευάστηκε από την ομάδα μαθητών των Ιωαννίνων κέρδισε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα -καλώς εχόντων των πραγμάτων- στον Πανευρωπιακό Διαγωνισμό.

Οι εργασίες των μαθητών αφορούσαν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πειραματικού μικροδορυφορικού συστήματος.

Η εργασία στην κατηγορία των Περιβαλλοντικών Επιστημών ανέλυσε την καταγραφή αβιοτικών παραγόντων από το μικροδορυφόρο ενώ η εργασία στην κατηγορία της Μηχανικής ανέλυσε τις παραμέτρους του ελέγχου της αυτόνομης προσγείωσης σε προκαθορισμένες συντεταγμένες.

Για την συγγραφή απαιτήθηκε κοπιαστική προσπάθεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν στην ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εν λόγω συνέδριο μαθητές και από τα Ιωάννινα. Παρά τον έντονο συναγωνισμό κατάφεραν όχι απλά να συμμετάσχουν, αλλά να αποσπάσουν το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία της Μηχανικής.

"Η σημαντική αυτή επιτυχία φανερώνει ότι η αγαστή συνεργασία μαθητών, καθηγητών από διαφορετικά δημόσια σχολεία, μπορεί να παράγει πολιτισμό και να συμβάλει στην αλλαγή της κουλτούρας των σχολείων.

Ευχαριστούμε τα Super Markets Παπαδόπουλος για την ευγενική τους χορηγία, χάρη στην οποία καλύφθηκε σημαντικό μέρος των εξόδων επιτρέποντας στους μαθητές να παρουσιάσουν το έργο τους στο Βελιγράδι", αναφέρεται στην ανακοίνωση των διευθυντών των δύο σχολείων.



H Ελλάδα της ελπίδας... Γιαννιώτες μαθητές "χάλκινοι" σε διεθνές συνέδριο! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Μαΐου 18, 2018 Rating: 5 Στην Ελλάδα της κρίσης τα πιο αισιόδοξα μηνύματα έρχονται από τους νέους. Από τους μαθητές που δείχνουν ότι ακόμη και μέσα στα ελάχιστα π...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: