728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας, έρευνας και διάσωσης της Ε.Δ.Ο.Π.Α. της Λ.Ε.Κ. Ν. Πρέβεζας



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου η άσκηση ετοιμότητας,έρευνας και διάσωσης της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. ΠρέβεζαςΗ άσκηση έγινε στα πλαίσια ετοιμότητας και εκπαίδευσης των μελών της και σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης νεαρός άνδρας έπεσε σε τρύπα - βάραθρο σε ορεινή περιοχή ανατολικά της Βαλανιδούσας Πρέβεζας.

Η άσκηση ξεκίνησε στις 07.30 το πρωί του Σαββάτου με την ενημέρωση των μελών . Δωδεκαμελής Ομάδα της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ αναχώρησε για την έρευνα στον ορεινό όγκο που περικλείεται από το νοητό τετράγωνο, βόρεια από υπάρχον νταμάρι, Νότια από το χωριό Κάτω Δεσποτικά , ανατολικά από το χωριό Δεσποτικό και δυτικά από την εθνική οδό Πρέβεζας.Βάσει συγκεκριμένων πληροφοριών και με βοήθεια από τοπικό κάτοικο εντοπίστηκε η ευρύτερη περιοχή όπου ο νεαρός άντρας είχε πάει για κυνήγι. Μετά από έρευνα εντοπίστηκε στην βάση ενός τοίχου από βράχια, άνοιγμα στο έδαφος , διαμέτρου ενός μέτρου το οποίο οδηγούσε σε βάραθρο καθέτου κατεύθυνσης 20m ενώ συνεχίζονταν προς τα νότια με βαθύτερη στοά.Στο βάραθρο αυτό εντοπίστηκε ο άνδρας που είχε τραυματιστεί. Κατά την επιχείρηση απεγκλωβισμού χρησιμοποιήθηκε ο ορεινός διασωστικός εξοπλισμός της ΛΕΚ και τεχνικές πάνω στις οποίες έχουν εκπαιδευτεί οι εθελοντές μέλη της ΛΕΚ.Ο απεγκλωβισμός του τραυματία και η μεταφορά του με φορείο , ολοκληρώθηκαν μετά από 3 ώρες .Στο τέλος της άσκησης αναλύθηκαν όλες οι τεχνικές που χρησιμοποίηθηκαν τόσο στην έρευνα όσο και στην διάσωση , και επισημάνθηκαν τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά της ασκήσεως ετοιμότητας.







Με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας, έρευνας και διάσωσης της Ε.Δ.Ο.Π.Α. της Λ.Ε.Κ. Ν. Πρέβεζας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Ιανουαρίου 14, 2018 Rating: 5 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου η άσκηση ετοιμότητας,έρευνας και διάσωσης της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποσ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: