728x90 AdSpace

Ειδησεις

[recent][ticker2]
2 Ιουνίου 2017

Έντονη αντίδραση Ζαγορίου για τα διόδια στο ΔροσοχώριΝα μην λειτουργήσουν τα διόδια της Εγνατίας οδού στο Δροσοχώρι και να εφαρμοστεί η αναλογική χρέωση για τους χρήστες του αυτοκινητόδρομου, ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζαγορίου με ομόφωνη απόφασή του στη συνεδρίαση της 1ης Ιουνίου 2017.

Σε περίπτωση που το αίτημα αυτό δεν εισακουστεί ζητείται να δοθούν απαλλακτικές κάρτες διέλευσης στους κατοίκους του Ανατολικού Ζαγορίου, διαφορετικά θα εξαντληθεί κάθε πρόσφορο μέσο για να μην τεθεί σε λειτουργία ο σταθμός διοδίων.

Στην ίδια συνεδρίαση έγινε αναλυτική ενημέρωση από το Δήμαρχο Βασίλη Σπύρου για σειρά σημαντικών θεμάτων, ενεργειών και πρωτοβουλιών του τελευταίου διαστήματος, όπως η εγκατάσταση του Τοπικού Αστυνόμου στους Μηλιωτάδες, η δρομολόγηση της διαδικασίας για να ξεκινήσει η τακτοποίηση των εκθεμάτων στο λαογραφικό μουσείο «Αγάπιος Τόλης», η ανταπόκριση του Δήμου στην πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών για τις παιδικές χαρές, οι εξελίξεις σχετικά με τα βοσκοτόπια, η ολοκλήρωση των εργασιών και η επικείμενη επαναλειτουργία της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη Ρογκοβού στο Τσεπέλοβο, την νέα παρέμβαση του Δήμου για την ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη του Ζαγορίου και άλλα.

Η εισήγηση και απόφαση για τα διόδια

Σε ότι αφορά τα διόδια, το Σώμα υιοθέτησε σχετική εισήγηση του Δημάρχου Βασίλη Σπύρου στην οποία εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία και την αντίθεση του Δήμου, σημειώνοντας ότι είναι άδικο και αδιανόητο και μάλιστα σε τέτοιους δύσκολους καιρούς με μείωση εισοδημάτων και μεγάλη ανεργία στην περιοχή μας, να ζητείται η καταβολή αντιτίμου διοδίων –πιθανόν 2,40 ευρώ όπως συμβαίνει στα διόδια Τύριας και Μαλακασίου-για λίγα χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου που διανύει όποιος έρχεται στο Ανατολικό Ζαγόρι ή φεύγει από αυτό με προορισμό τα Γιάννινα για να πάει στο γιατρό, να κάνει τις δουλειές του ή να εργαστεί.

Η κυβέρνηση, τόνισε, δια των συναρμόδιων υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών οφείλει, στη χειρότερη περίπτωση να εφαρμόσει άμεσα την αναλογική χρέωση, δηλαδή να πληρώνει κανείς για όσα χιλιόμετρα διανύει στην Εγνατία, όπως άλλωστε έχει δεσμευθεί στο παρελθόν και να μην θέσει με το υπάρχον σύστημα χρέωσης σε λειτουργία τα διόδια Δροσοχωρίου.

Ο Δήμαρχος πρότεινε για τους μόνιμους κατοίκους και όσους μετακινούνται καθημερινά ή συχνά από το Ζαγόρι προς τα Γιάννινα, μέσω του σταθμού διοδίων στο Δροσοχώρι, να εκδοθεί απαλλακτική κάρτα διέλευσης.

Ήδη, υπάρχει για το θέμα των διοδίων αντίδραση από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη με πρόταση για αναλογικά διόδια, κατάθεση σχετικής ερώτησης στη βουλή από τον βουλευτή Κώστα Τασούλα, καθώς και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μετσόβου.

Το Σώμα ομόφωνα κατέληξε στην ακόλουθη απόφαση:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζαγορίου ζητά από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να μην λειτουργήσει ο σταθμός διοδίων της Εγνατίας οδού στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων, εάν δεν εφαρμοστεί πρώτα η αναλογική χρέωση για τους χρήστες του αυτοκινητόδρομου.

Επίσης, για τους κατοίκους του Ζαγορίου και όσους καθημερινά κινούνται προς τα Γιάννινα και αντίστροφα προς το Ανατολικό Ζαγόρι να εκδοθούν απαλλακτικές κάρτες διέλευσης.

Σε περίπτωση που το αίτημα μας δεν εισακουστεί οι αντιδράσεις, από πλευράς του Δήμου μας, θα είναι έντονες και παράλληλα θα εξαντληθεί κάθε πρόσφορο μέσο για την επίτευξη του στόχου μας».


πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/autodioikisi/44576-2017-06-02-12-55-58.html
Έντονη αντίδραση Ζαγορίου για τα διόδια στο Δροσοχώρι Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5 Να μην λειτουργήσουν τα διόδια της Εγνατίας οδού στο Δροσοχώρι και να εφαρμοστεί η αναλογική χρέωση για τους χρήστες του αυτοκινητόδρομου...

Αντιδρασεις:

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: