728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ποιοι δολοφονούν τα ζώα;




Χθες στην διασταύρωση από Πρέβεζα προς Νιοχωρι, μετά την Μαργαρώνα βρέθηκε μια σκυλίτσα νεκρή, φολιασμένη να κείτεται μέσα στα χόρτα. Ηταν στειρωμένη, δεν ενοχλούσε κανένα και κάποιοι άνθρωποι εκει την τάιζαν. Η Στροφουλα δολοφονήθηκε από κάποια ανθρωποειδή, και στο fb υπήρξαν παρά πολλές φωνές αποδοκιμασίας και καταγγελίας.

Πριν λίγες μέρες σε άρθρο του στην Τοπική Φωνή με τίτλο Κακοποίηση ζώων και εγκληματικότητα, ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΓΠΑ κ. Μιχάλης Λουκάς, γράφει ότι «το FBI έχει χαρακτηρίσει από 1/1/2016 την κακοποίηση ζώων έγκλημα κατά της κοινωνίας» και την κατατάσσει στο ύψιστο επίπεδο κακουργημάτων μαζι με την ανθρωποκτονία και τον εμπρησμό. «Γιατί; Μακροχρόνια μελέτη και στατιστική ανάλυση των εγκλημάτων έδειξαν την λίαν ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της κακοποίησης των ζώων και της βίας κατά των ανθρώπων. Γι’ αυτό στις ΗΠΑ συγκροτήθηκαν ειδικές αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση της κακοποίησης των ζώων. Παρουσιάσθηκε περίπτωση κατά συρροής δολοφόνου, ο οποίος συνελήφθη ως δολοφόνος σκύλων και εν συνεχεία αποδείχθηκε ότι με το ίδιο όπλο είχε δολοφονήσει και πολλούς ανθρώπους. Ένα ακόμη εύρημα είναι ότι η βία κατά των ζώων είναι ένδειξη σοβαρής συναισθηματικής διαταραχής που συνδέεται με ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση παιδιών και ηλικιωμένων.

Στο ερώτημα λοιπόν ποιοι δολοφονούν τα ζώα; Έχουμε μια προσέγγιση και έχουμε και το ψυχολογικό-αντικοινωνικό προφίλ των δραστών. Και το δεδομένο ότι πολλές φορές αυτοί δεν σταματούν σε ένα ζώο. Αυτό και μόνο, ακόμη και αν κάποιος δεν είναι φιλόζωος για να αισθανθεί τον πόνο, την οργή και την αγανάκτηση για την δολοφονία ενός ζώου, θα αρκούσε για να μας αφυπνίσει όλους και να κινητοποιηθούμε για να σταματήσουμε το έγκλημα αυτό. Ένα αποτρόπαιο έγκλημα που μας προσβάλλει όλους. Δεν μπορεί να μιλάμε για πολιτισμό και να ανεχόμαστε απαθείς την εικόνα νεκρών, δολοφονημένων ζώων στην άκρη του δρόμου. Δεν μπορούμε να προσπερνούμε απλά. Αυτό το έγκλημα μας δηλητηριάζει όλους. Η κοινωνία μας είναι ακόμη μικρή και λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε. Σε όποιο χωριό η γειτονιά συμβαίνει αυτό το έγκλημα, πάντα υπάρχουν κάποιοι που γνωρίζουν. Η σιωπή διευκολύνει το έγκλημα να συνεχίζεται. Στο Νιοχωρι υπάρχει ένας πολιτιστικός σύλλογος, θα περίμενα μια καταδίκη του εγκλήματος αυτού και μια κινητοποίηση να το ψάξουν. Έχει γίνει ξανά στο Νιοχωρι, δεν μπορεί κανείς να μην είδε τίποτα ούτε τότε ούτε τώρα. Ας σκεφτούν την εικόνα μέσω του fb, ντροπή για όλο το χωριό!

Σαν επίλογο για την καημένη την Στροφουλα, που την είχα συναντήσει και εγώ και την είχα ταΐσει εκει πριν καιρό. Αυτό που σου έγραψαν από το fb οι φίλοι σου ´´Καλό Παράδεισο ψυχούλα μού´















                                                                                                                                                                                          
πηγη:https://www.topikifoni.gr/article.php?title=poioi-dolofonoyn-ta-zwa-grafei-h-bana-zerba-885
Ποιοι δολοφονούν τα ζώα; Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Απριλίου 27, 2017 Rating: 5 Χθες στην διασταύρωση από Πρέβεζα προς Νιοχωρι, μετά την Μαργαρώνα βρέθηκε μια σκυλίτσα νεκρή, φολιασμένη να κείτεται μέσα στα χόρτα. ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: