728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τα καζάνια παίρνουν φωτιά στη Στρατίνιστα Πωγωνίου



Την 30η γιορτή τσίπουρου διοργανώνει φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στρατίνιστας Πωγωνίου, ένας σύλλογος που έχει μακρά και πλούσια διαδρομή στα δρώμενα του Πωγωνίου.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στις έξι το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού.

Τριάντα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στρατίνιστας διοργάνωσε την πρώτη γιορτή τσίπουρου στο χωριό, αλλά και στο νομό γενικότερα.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Σύλλογος τιμά την παράδοση και την ιεροτελεστία της απόσταξης του τσίπουρου που κάθε φθινόπωρο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες κοινωνικές εκδηλώσεις του τόπου και μία ευκαιρία να συναντηθούν συγχωριανοί και φίλοι.

Φέτος, η γιορτή τσίπουρου είναι ξεχωριστή. Το σημαντικό αυτό γεγονός για τη Στρατίνιστα είναι αφιερωμένο στη Μαρία Λάζου-Πορτολομαίου, τη γυναίκα που άφησε το στίγμα της στα πολιτιστικά δρώμενα αλλά και στο χωριό.

"Η Μαρία Λάζου-Πορτολομαίου μπορεί να μην καταγόταν από τη Στρατίνιστα, αλλά η Στρατίνιστα έγινε το δικό της χωριό. Σ΄ αυτήν τη σπουδαία γυναίκα των τεχνών και των γραμμάτων, τη δική μας Μαρία, την Μαρία που τέλεσε Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας επί σειρά ετών στον Πολιτιστικό Σύλλογο οφείλουμε πολλά", σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Η γιορτή τσίπουρου περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, διαγωνισμό καλύτερου τσίπουρου, παραδοσιακό φαγητό, τσίπουρο από το χωριό και φυσικά γλέντι.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/diafora/diaskedasi/41101-2016-11-03-11-26-15.html#.WBse7YgxH_s.facebook
Τα καζάνια παίρνουν φωτιά στη Στρατίνιστα Πωγωνίου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016 Rating: 5 Την 30η γιορτή τσίπουρου διοργανώνει φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στρατίνιστας Πωγωνίου, ένας σύλλογος που έχει μακρά και πλούσια διαδρο...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: