728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πανελλαδική πρωτιά για το «πράσινο» κέντρο δεδομένων στο Λούρο ποταμό



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες η εκδήλωση «Explore Innovation», που πραγματοποίησε η Schneider Electric, που αποτελεί παγκόσμιο ειδικό στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό.

Ο Γιώργος Δριτσάνος, IT Business VP South East Europe της Schneider Electric, και ο Βαγγέλης Φλώρος, Project Manager στο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), ενημέρωσαν το κοινό για τις σύγχρονες τάσεις στο χώρο των data centers παρουσιάζοντας το πράσινο κέντρο δεδομένων του ΕΔΕΤ που χρησιμοποιεί το νερό του ποταμού Λούρου για την ψύξη του εξοπλισμού.

Η ΕΔΕΤ έχει εγκαταστήσει «πράσινο» κέντρο δεδομένων (green datacenter) στον ποταμό Λούρο στην Ήπειρο, με το οποίο επιτυγχάνει πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα ενεργειακή απόδοση, καθώς η λειτουργία του στηρίζεται αποκλειστικά σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα το data center της ΕΔΕΤ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το τεχνητό υδροηλεκτρικό φράγμα του σταθμού της ΔΕΗ στην περιοχή της Φιλιππιάδας και χρησιμοποιεί νερό από ποτάμι για τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού και την ψύξη συστημάτων Πληροφορικής, λύση που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Παράλληλα έχουν υλοποιηθεί ειδικές τεχνικές μελέτες λαμβάνοντας υπόψη την πιθανή έλλειψη δυναμικής του υδροφόρου ορίζοντα, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, και έχουν προβλεφθεί γεωτρήσεις άντλησης υπόγειων υδάτων που θα λειτουργούν υποστηρικτικά ώστε να τηρηθεί η απαιτούμενη εφεδρεία.

Το κέντρο δεδομένων του ΕΔΕΤ στον Λούρο μπορεί να υποστηρίξει εξοπλισμό έως 370 ΚWatt. Φιλοξενεί 14 ικριώματα στα οποία έχουν εγκατασταθεί 220 διακομιστές τελευταίας γενιάς, βελτιστοποιημένοι για την παροχή εικονικών μηχανών πάνω από υπηρεσίες νέφους. Η υποδομή πληροφορικής ολοκληρώνεται με συστήματα αποθήκευσης δεδομένων συνολικής χωρητικότητας 576 TB και τον απαραίτητο δικτυακό εξοπλισμό. Το κέντρο δεδομένων είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα συστήματα απομακρυσμένου ελέγχου πρόσβασης, ασφάλειας, πυροπροστασίας και παρακολούθησης της κατάστασης των διάφορων υποσυστημάτων που φιλοξενεί.

Η LAMDA HELLIX έχει κάνει σχεδιασμό που διασφαλίζει την ισορροπία του φυσικού περιβάλλοντος και επιτυγχάνεται δείκτης Ενεργειακής Απόδοσης (Power Usage Effectiveness – PUE) χαμηλότερος του 1,3 που αποτελεί την υψηλότερη επίδοση στην Ελλάδα και διασφαλίζει εξοικονόμηση ενέργειας μεγαλύτερη από 70%. Λόγω της απομακρυσμένης εγκατάστασης, το κέντρο έχει σχεδιαστεί ώστε να διαθέτει πλήρη εφεδρική κάλυψη σε όλα τα ενεργά μέρη της υποδομής ισχύος και ψύξης. Η υποδομή παρακολουθείται σε 24ωρη βάση για την άμεση αντιμετώπιση των τυχόν προβλημάτων, σε πραγματικό χρόνο.



πηγη: http://www.atpreveza.gr/index.php/news/koinonia/item/19848-panelladiki-protia-gia-to-prasino-kento-dedomenon-sto-louro.html
Πανελλαδική πρωτιά για το «πράσινο» κέντρο δεδομένων στο Λούρο ποταμό Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Ιουλίου 10, 2016 Rating: 5 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες η εκδήλωση «Explore Innovation», που πραγματοποίησε η Schneider Electric, που αποτελεί παγ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: