728x90 AdSpace

Ειδησεις

[recent][ticker2]
6 Ιουνίου 2016

Το ελληνικό ΑμάλφιΑν έχεις ταξιδέψει στον ιταλικό νότο της costiera amalfitana έχεις μείνει έκθαμβος από τα αμφιθεατρικά χωριά που κατεβαίνουν ως τη θάλασσα, την υπέροχη βλάστηση, τον κοσμοπολιτισμό και τις καταπράσινες παραλίες. Το ελληνικό αντίστοιχο βρίσκεται στο Ιόνιο και αποτελεί έναν από τους πιο μαγικούς τόπους αυτής της χώρας, που τα τελευταία χρόνια, χάρη κυρίως στην Εγνατία Οδό και μελλοντικά χάρη στην Ιόνια οδό, βγαίνει από την αφάνεια αιώνων. Γιατί η Ήπειρος ήταν απομονωμένη εξαιτίας της Πίνδου και της έλλειψης οδικής πρόσβασης από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τώρα όμως ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη το πρωί σε 4 ώρες απολαμβάνεις έναν από τους πιο γοητευτικούς μαγικούς τόπους.

Η Πάργα μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Μοιάζει με ταινία ιταλικής dolce vita, άλλωστε οι επιρροές της Ιταλίας είναι εμφανείς σε όλο το Ιόνιο. Χτισμένη αμφιθεατρικά καταλήγει σε ένα μαγικό λιμάνι, περίκλειστο που στην απόληξη του εμπεριέχει μια σειρά μικροσκοπικά νησιά, τοποθετημένα θαρρείς εκεί για να δημιουργούν ένα ονειρικό σύνολο.

Υπέροχα νεοκλασικά που διασώζονται δημιουργούν τις συνθήκες για ένα ταξίδι στο χρόνο. Αν ο δήμος φρόντιζε να βαφτούν όλα τα σπίτια της πόλης που αποτελούν την εντυπωσιακή βιτρίνα τους στα χρώματα που έχουν επιλέξει ορισμένα από αυτά, τα έντονα κεραμιδί, τις ώχρες, τα θαλασσιά και τα κίτρινα το αποτέλεσμα δεν θα διέφερε σε τίποτε από την εικόνα των χωριών του Αμάλφι. Ειδικά ο ερχομός από την πλευρά της θάλασσας είναι παραμυθένιος.

Οι ομοιότητες όμως με την ιταλική ακτή και τη γοητεία της δεν σταματούν εδώ. Η οδήγηση κατά μήκος των απίστευτης ομορφιάς ακτών και κυρίως η ακτογραμμή, με μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες που κολύμπησες ποτέ, σε αποζημιώνουν. Τα Σαρακήνικο, κλειστός μαγικός κόλπος, το ανοικτό Καραβοστάσι, ο υπέροχος Λύχνος με εξαιρετικές υποδομές για να περάσεις μια ολόκληρη μέρα εντός του αλλά και αν ξεμακρύνεις μέχρι τα Σύβοτα, η μικρή και η μεγάλη Άμμος, τα χωριά στο βουνό όπως η Αγιά, αλλά ακόμα και οι παραλίες μέσα στην πόλη είναι μια μοναδική εμπειρία με σμαραγδένια νερά και βλάστηση τροπική!

Στην ίδια την αρχοντική Πάργα συναντάς υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Άλλωστε εδώ, στο Βάλτο της ήταν ένα από τα Club Mediteranne στα χρόνια του 70 και οι Γάλλοι ερχόταν εδώ από πολύ νωρίς. Σήμερα πάνω από 32 χιλιάδες κρεβάτια σε καταλύματα όλων των ειδών σε περιμένουν.

Εστιατόρια σαν το μοντέρνο Σοδειά, το Trap, το Αίγις ή το βγαλμένο από ταινία του Βισκόντι Villa Rosa με γαστρονομικές προτάσεις εξαιρετικές, αλλά και οικογενειακά μαγειριά
σαν τη Γκόλφω  στην μικρή παραλία της πόλης, το πίσω Κρυονέρι. Ωραίες μπουτίκ για shoping και τοπικά προϊόντα της Ηπείρου.

Και μια εμπειρία διαμονής στο ολοκαίνουριο Racconto Boutique Design Hotel με τη σφραγίδα του αρχιτέκτονα Πάνου Πετρίδη. Χαμένο μέσα σε έναν ελαιώνα, στις παρυφές της πόλης, στην είσοδο της, σε τόνους του λευκού να κυριαρχούν στο χώρο, αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση πως η Πάργα θα αποτελέσει στο μέλλον έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της Ελλάδας και για τη διαμονή.

Βάλτε στο πρόγραμμα σας μια επίσκεψη ή και διακοπές σε αυτό το απίστευτης ομορφιάς μέρος. Αξίζει!
 

Το ελληνικό Αμάλφι Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Ιουνίου 06, 2016 Rating: 5 Αν έχεις ταξιδέψει στον ιταλικό νότο της costiera amalfitana έχεις μείνει έκθαμβος από τα αμφιθεατρικά χωριά που κατεβαίνουν ως τη θάλασσ...

Αντιδρασεις:

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: