728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Η Cactus συμμετέχει στο "Horizon Europe" με χρηματοδότηση πάνω από 10 εκατ. ευρώ

Σκοπός του προγράμματος είναι η γέννηση καινοτόμων ιδεών και η εξέλιξη αυτών σε προϊόντα παραδοτέα, έτοιμα να βγουν στην αγορά και να εξυπηρετήσουν ανάγκες, οι οποίες μέχρι πρότινος έμεναν ανικανοποίητες ή και να δημιουργήσουν νέες ανάγκες που θα ωθούν την κοινωνία σε εξέλιξη!



Το Πρόγραμμα Horizon Europe, στο οποίο συμμετέχει η Cactus, δεν είναι απλά ένα ερευνητικό πρόγραμμα, είναι ο μεγαλύτερος επιστημονικός θεσμός του κόσμου! Πιο συγκεκριμένα, το Horizon Europe είναι το βασικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έρευνα και την καινοτομία. Σε αυτό συμμετέχουν τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, συνεργαζόμενα με εταιρείες κολοσσούς, αλλά και εταιρείες με ραγδαία ανάπτυξη, καινοτόμες ιδέες και στελεχωμένες με τις καλύτερα καταρτισμένες ομάδες έργου. Σκοπός του προγράμματος είναι η γέννηση καινοτόμων ιδεών και η εξέλιξη αυτών σε προϊόντα παραδοτέα, έτοιμα να βγουν στην αγορά και να εξυπηρετήσουν ανάγκες, οι οποίες μέχρι πρότινος έμεναν ανικανοποίητες ή και να δημιουργήσουν νέες ανάγκες που θα ωθούν την κοινωνία σε εξέλιξη!

Τι είναι το Πρόγραμμα Horizon Europe

Σε αυτό το σημείο, θα περιγραφεί πολύ συνοπτικά η διαδικασία που ακολουθεί το πρόγραμμα για το οποίο γίνεται λόγος. Πανεπιστήμια και εταιρείες από όλο τον κόσμο καταθέτουν τις προτάσεις τους για έρευνα και καινοτομία, έπειτα από ενδελεχή ανασκόπηση της ήδη υπάρχουσας βιβλιογραφίας και των ερευνών που έχουν ήδη διεξαχθεί. Η επιλογή του εκάστοτε ερευνητικού θέματος γίνεται έπειτα από αξιολόγηση αυτού από τους καλύτερους και πιο διακεκριμένους καθηγητές του κόσμου. Αν και εφόσον αυτοί κρίνουν ότι η πρόταση που τους έχει κατατεθεί είναι άξια διερεύνησης και υλοποιήσιμη, τότε εγκρίνετε το project και ξεκινάει η διαδικασία της έρευνας με σκοπό την ανάπτυξη και την επίτευξη του αντικειμενικού στόχου που έχει οριστεί. Αυτό το στάδιο έχει παρέλθει, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και τα όσα έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής η Cactus είναι σημαντικά και αξιοσημείωτα.
Με ποιους θα συνεργαστεί η Cactus και με τι προϋπολογισμό

Το project στο οποίο συμμετέχει η Cactus θα χρηματοδοτηθεί τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και από τη Βρετανική Κυβέρνηση. Το ύψος της χρηματοδότησης του εγχειρήματος αυτού ανέρχεται σε πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία θα διατεθούν σε όλους τους συμμετέχοντες(partners) στην έρευνα. Αυτοί είναι, όπως προαναφέρθηκε, πανεπιστήμια και εταιρείες από όλο τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, οι partners του project UPCAST, για το οποίο θα γίνει λόγος στη συνέχεια, είναι οι παρακάτω:


IDC Italia SRL (IDC)

University of Southampton (SOT)

University College of Dublin- CeADAR (CDR)

Ict- Abovo Technologies (ABO)

Maggioli S.p.A. (MAG)

Major Development Agency Thessaloniki (MDA)

Open Knowledge Foundation Greece (OKF)

Katholieke Universiteit Leuven (KUL)

SINTEF AS (SIN)

Jot Internet Media Espana Sl (JOT)

Alcatel- Lucent International Sa (Nokia) (NOK)

Lstech Espana Sl (LST)

Nissatech Innovation Centre Doo (NIS)

National Hellenic Research Foundation (NHR)

Cactus Web- Anestis D. Stamatis (CAC)
Σκοπός του προγράμματος

Το συγκεκριμένο project, στο οποίο συμμετέχει η Cactus και αποτελεί μέρος του συνολικού προγράμματος Horizon ονομάστηκε UPCAST. Το UPCAST ​​παρέχει το πλαίσιο, αλλά και εργαλεία λογισμικού για ασφαλή, δίκαιη, διαλειτουργική ανταλλαγή δεδομένων, δημιουργία εσόδων και συναλλαγές. Το UPCAST ουσιαστικά ​​παρέχει plugins για data markets, αλλά και για κάθε άλλη "αποθήκη” δεδομένων. Τα plugins αυτά έχουν διάφορες λειτουργικότητες, μία από αυτές, στης οποίας την υλοποίηση συμμετέχει και η Cactus, είναι: η αυτοματοποίηση των συμβολαίων (contracts) κοινής χρήσης και επεξεργασίας δεδομένων μεταξύ επιχειρήσεων, δημόσιων διοικήσεων και πολιτών. Τα υπόλοιπα plugins, στων οποίων την κατασκευή θα συμμετάσχει η Cactus, είναι:

Dynamic fair pricing (Δυναμική δίκαιη τιμολόγηση)

Improved data-asset discovery (Βελτιωμένη ανακάλυψη πολύτιμων δεδομένων)

Privacy, commercial and administrative confidentiality requirements (Απαιτήσεις απορρήτου, εμπορικής και διοικητικής εμπιστευτικότητας)

Low environmental footprint, as well as ensuring compliance with relevant legislation (Χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς και διασφάλιση της συμμόρφωσης με σχετική νομοθεσία)

Ethical and responsibility guidelines (Κατευθυντήριες γραμμές δεοντολογίας και υπευθυνότητας)

Ακολουθούν λίγα λόγια για το Πρόγραμμα Horizon Europe, από τον Διευθύνων Σύμβουλο της Cactus, κύριο Σταμάτη Ανέστη, αλλά και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Southampton και επιστημονικό συντονιστή του UPCAST, Δρ Κωνσταντινίδη Γιώργο.





Ο κύριος Σταμάτης Ανέστης αναφέρει: Η εταιρεία μας δεν είναι τυχαίο ότι συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα, καθώς στην ομάδα μας αυτή τη στιγμή απασχολούνται τουλάχιστον 3 υποψήφιοι διδάκτορες και περισσότεροι από 7 κάτοχοι μεταπτυχιακών σε ένα σύνολο 33 εργαζομένων. Επιπροσθέτως, είναι σημαντικό να αναφέρουμε την ερευνητική μας δράση στο πεδίο της ρομποτικής, που διεξήχθη τα προηγούμενα έτη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η εταιρεία μας, στα πλαίσια του προγράμματος Horizon- UPCAST αποσκοπεί στο να δημιουργήσει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στον τομέα της διαχείρισης δεδομένων, των ψηφιακών συμβολαίων και της βελτιστοποίησης των υπηρεσιών digital marketing, που ήδη προσφέρουμε. Η διασύνδεση της εταιρείας με τα πανεπιστήμια και την αγορά του εξωτερικού γενικότερα, θεωρούμε πως συνδράμει σημαντικά στο άνοιγμα νέων οριζόντων για εμάς, καθώς μέσω όλων αυτών των σημαντικών δράσεων και διασυνδέσεων θα καταφέρουμε να εξάγουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας σε όλο τον κόσμο. Είναι αλήθεια ότι η αγορά μας γνώρισε ως εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων και παροχής υπηρεσιών digital marketing. Πυλώνες πάνω στους οποίους έχουμε χτίσει και συντηρούμε μια ομάδα 15 προγραμματιστών και 10 εξειδικευμένων συμβούλων marketing. Η εταιρεία μας τώρα είναι έτοιμη να παράξει τα δικά της τεχνολογικά προϊόντα και με το πρόγραμμα Horizon που συμμετέχουμε γίνεται με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο.



Τέλος είναι σημαντικό να αναφέρουμε την αμέριστη βοήθεια που μας προσφέρει η Revival SA η οποία συμμετέχει στο μετοχικό μας σχήμα και έχει την επιμέλεια και παρακολούθηση όλων των επενδυτικών μας σχεδίων.






Ο Δρ Γιώργος Κωνσταντινίδης σημειώνει: "To UPCAST είναι ένα τεράστιο έργο, με προϋπολογισμό 10,12 εκατομμύρια και 15 συνεταίρους από όλη την Ευρώπη, με μεγάλες πολυεθνικές όπως η IDC (που έχει και τον καθολικό συντονισμό του έργου), η ΝOKIA και η Maggioli, μικρομεσαίες, καινοτόμες και αναπτυσσόμενες εταιρείες, όπως π.χ. οι ελληνικές Cactus και ΙCT-Abovo, καθώς και πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, όπως το πανεπιστήμιο του Southampton από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ceadar απο την Ιρλανδία και το πανεπιστήμιο του Leuven από το Βέλγιο, και το ελληνικό παράρτημα του Open Knowledge Foundation. Στο πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που έχουμε αναλάβει τον επιστημονικό και τεχνικό συντονισμό του έργου. Το UPCAST θα παρέχει αυτοματοποιημένα εργαλεία και ένα εύρος από καινοτόμες τεχνολογίες για την αγορά δεδομένων του μέλλοντος, απο αυτοματοποιημένες συμφωνίες διαμοιρασμού δεδομένων, μοντέλα εκτίμησης χρηματικής αξίας δεδομένων και αλγορίθμων, έως πράσινες τεχνολογίες για την επεξεργασία δεδομένων. Το όραμα μας είναι ότι το UPCAST θα φέρει επανάσταση στον τρόπο που πολίτες, δημόσια διοίκηση, οργανισμοί και εταιρείες διαμοιράζονται, ψάχνουν, εμπορεύονται και επεξεργάζονται δεδομένα για τις ανάγκες τους".


πηγη:https://www.capital.gr/




Η Cactus συμμετέχει στο "Horizon Europe" με χρηματοδότηση πάνω από 10 εκατ. ευρώ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Ιανουαρίου 30, 2023 Rating: 5 Το Πρόγραμμα Horizon Europe, στο οποίο συμμετέχει η Cactus , δεν είναι απλά ένα ερευνητικό πρόγραμμα, είναι ο μεγαλύτερος επιστημονικός θεσ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: