728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ανοίγουν οι μετακινήσεις προς Κέρκυρα




Απελευθερώνονται από την Δευτέρα 25 Μαΐου οι μετακινήσεις προς τα νησιά, όπου θα μπορούν να ταξιδεύουν πλέον επισκέπτες, και όχι μόνον οι μόνιμοι κάτοικοι ή όσοι μετακινούνται για λόγους υγείας ή εργασίας.

Στην πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσα Κέρκυρα θα ισχύσουν οι ίδιοι κανόνες πρόληψης του COVID-19 που εξέδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και για την ακτοπλοΐα.

Ο αριθμός των δρομολογίων ωστόσο θα παραμείνει περιορισμένος για μια ακόμη εβδομάδα - σύμφωνα τουλάχιστον με την ενημέρωση που έχουν μέχρι στιγμής οι πλοιοκτήτριες εταιρείες. Δηλαδή μέχρι 31 Μαΐου, η συγκοινωνία με την απέναντι ηπειρωτική ακτή θα γίνεται με τα οκτώ συνολικά επιδοτούμενα δρομολόγια, όπως ίσχυε από την αρχή της απαγόρευσης μετακινήσεων προς τα νησιά (τέσσερα για Κέρκυρα και τέσσερα για Λευκίμμη).

Ο περιορισμός του μέγιστου αριθμού επιβατών στο 50% της χωρητικότητας του πλοίου εξακολουθεί να ισχύει μέχρι νεωτέρας.

Προϋποθέσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος είναι η θερμομέτρηση κατά την επιβίβαση και η χρήση μάσκας. Γι' αυτό και οι εταιρείες έχουν ήδη προμηθευτεί συσκευές θερμομέτρησης καθώς και μάσκες για την περίπτωση που κάποιος επιβάτης δεν διαθέτει δική του.

Πριν από την είσοδο στο πλοίο όλοι οι ενήλικοι επιβάτες θα πρέπει επίσης να συμπληρώνουν ειδικά ερωτηματολόγια που έχει αναρτήσει το Υπουργείο Ναυτιλίας και αφορούν στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας καθώς και πιθανά συμπτώματα ασθένειας που μπορεί να παρουσιάζουν οι ίδιοι ή οικεία τους πρόσωπα.

Οι οδηγίες του Υπουργείου Ναυτιλίας

Στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19, οι επιβάτες των πλοίων της ακτοπλοΐας που πραγματοποιούν ταξίδι διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών, θα πρέπει πριν την επιβίβαση τους στο πλοίο να συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο.

Ανάλογο ερωτηματολόγιο θα πρέπει να συμπληρώνουν αντίστοιχα τόσο οι επιβάτες, όσο και τα μέλη του πληρώματος, των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια σε διεθνείς γραμμές (Ελλάδος – Ιταλίας).

Τα ερωτηματολόγια αυτά μπορούν να προμηθευτούν είτε στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, είτε στις ίδιες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, είτε μπορούν να τα κατεβάσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (www.ynanp.gr).

Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα παραδίδονται από τους επιβάτες κατά την επιβίβαση τους σε μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Εξάλλου, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρέχει αναλυτικά οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές καθώς και των υπό ελληνική σημαία διεθνών πλοών (πλην των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων), μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19.

Παρακαλούνται πολύ οι επιβάτες της ακτοπλοΐας να βρίσκονται στο πλοίο τουλάχιστον μια (1) ώρα νωρίτερα από την ώρα της αναχώρησης του ώστε να αποφύγουν τυχόν ταλαιπωρία.





Ανοίγουν οι μετακινήσεις προς Κέρκυρα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Μαΐου 24, 2020 Rating: 5 Απελευθερώνονται από την Δευτέρα 25 Μαΐου οι μετακινήσεις προς τα νησιά, όπου θα μπορούν να ταξιδεύουν πλέον επισκέπτες, και όχι μόνον οι...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: