728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Διπλές Θείες Λειτουργίες στα Γιάννινα, εξαερισμός, αντισηπτικά και μέτρα υγιεινής




Η Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Μάξιμου- Με τήρηση όλων των οδηγιών, με αποστάσεις και αντισηπτικά γίνεται η επιστροφή στους Ιερούς Ναούς των Ιωαννίνων από τις 17 Μαΐου. Με εγκύκλιο του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου δίνονται αναλυτικές οδηγίες για την επαναλειτουργία των εκκλησιών ενώ αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι στις εκκλησίες της πόλης, των κωμοπόλεων και όπου βρίσκονται περισσότεροι του ενός ιερείς θα γίνονται διπλές Θείες Λειτουργίες. Η πρώτη για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες και η δεύτερη για τους υπόλοιπους πιστούς. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παισίου θα τελεστεί Σαρανταλείτουργο ενώ καθημερινά θα τελούνται Θείες Λειτουργίες στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην Πλατεία Πάργης.

Η εγκύκλιος περιλαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες και προτροπές τόσο προς τους πιστούς όσο και προς τους ιερείς.

Η επαναλειτουργία των ναών, όπως επισημαίνει, θα πρέπει να συνοδεύεται από την τήρηση των όρων υγιεινής και προστασίας όσων προσέρχονται και μετέχουν στα μυστήρια. Σε όλους τους Ναούς, οι υπεύθυνοι Ιερείς, Επίτροποι και υπάλληλοι οφείλουν να φροντίζουν διαρκώς για την καθαριότητα, την απολύμανση και την άρτια υγιεινή των ιερών χώρων και των αντικειμένων, τον επιμελή εξαερισμό και την τήρηση των αποστάσεων.

Επίσης δεν θα πρέπει ο αριθμός των πιστών να υπερβαίνει τον επιτρεπόμενο ενώ στις εισόδους και τις εξόδους θα πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά.

Στην πόλη των Ιωαννίνων και στις κωμοπόλεις όπου βρίσκονται περισσότεροι του ενός ιερείς, την Κυριακή 17 Μαίου και κάθε Κυριακή για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο, θα τελούνται υποχρεωτικά δύο Θείες Λειτουργίες.

Η πρώτη θα είναι για τους ηλικιωμένους και τους πλέον ευαίσθητους, από τις επτά το πρωί μέχρι στις εννέα και τέταρτο και η δεύτερη από τις δέκα μέχρι τις έντεκα.

Στο ενδιάμεσο οι Ιεροί Ναοί θα εξαερίζονται.

Επίσης θα τελείται μία Θεία Λειτουργία κάθε Σάββατο για την εξυπηρέτηση των Μνημοσύνων.

Για την τέλεση των Ιερών Μυστηρίων, Βαπτίσεων και γάμων, θα πρέπει να τηρούνται οι ειδικές οδηγίες της Ιεράς Συνόδου ενώ για τις Εξόδιες Ακολουθίες παραμένει σε ισχύ η οδηγία για την συμμετοχή μελών του οικογενειακού περιβάλλοντος και με τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων.

Με την Εγκύκλιο του Μητροπολίτη Μάξιμου γίνεται γνωστό ότι στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Πάργης θα τελείται καθημερινά Θεία Λειτουργία με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου στην Κιάφα, από την Κυριακή 17 Μαίου και μέχρι τέλος του Ιουνίου θα τελείται Σαρανταλείτουργο, θα γίνεται δηλαδή η Θεία Λειτουργία από τις επτά το πρωί μέχρι τις εννιάμισι καθημερινά με όλα τα μέτρα προστασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι για δωρεές ώστε να ολοκληρωθεί η αγιογράφηση του Ιερού Ναού μπορούν να απευθύνονται διαδικτυακά ή και τηλεφωνικά στην Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Στα χωριά που ανήκουν στη δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων το πρόγραμμα των ακολουθιών θα παραμείνει ως είχε προ της κρίσεως αλλά με τήρηση όλων των νέων κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Ο Μητροπολίτης καλεί όλους να είναι προσεκτικοί και να μεριμνούν ιδιαίτερα για την προστασία των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων.

«Δεν επιτρέπουμε εκπτώσεις στα μέτρα προστασίας τους, προστασίας της ζωής όλων. Δεν λησμονούμε την διαφύλαξη των αποστάσεων και το επιτρεπόμενο όριο εισερχομένων στους Ιερούς Ναούς. Συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα για την διαφύλαξη της υγείας και της ζωής των πιστών μετέχοντας στο γεγονός της θείας λατρείας και της μυστηριαής ζωής του Σώματος του Χριστού μετά την αναγκαία πνευματική προετοιμασία άνευ φόβου και άνευ κρίσεως και κατακρίσεως των ασθενέστερων τη πίστει αδελφών μας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Τονίζει δε ότι αν κάποιος φοβάται να προσεγγίσει την Θεία Κοινωνία επειδή έχει αμφιβολίες είναι προτιμότερο να μην μετέχει στο μυστήριο. Όμως δεν επιτρέπει αυτός να αποτελεί αντικείμενο κατακρίσεως και εμπαιγμού.




Διπλές Θείες Λειτουργίες στα Γιάννινα, εξαερισμός, αντισηπτικά και μέτρα υγιεινής Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Μαΐου 13, 2020 Rating: 5 Η Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Μάξιμου- Με τήρηση όλων των οδηγιών, με αποστάσεις και αντισηπτικά γίνεται η επιστροφή στους Ιερούς Ναούς των Ιω...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: