728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Την Ημέρα της Γης τιμά η Google με το σημερινό της doodle

Το ξεχωριστό αφιέρωμα στην μέλισσα







Την Ημέρα της Γης, και συγκεκριμένα την 50η επέτειο από την καθιέρωσή της, τιμά η Google με το σημερινό της doodle και κάνει μάλιστα μια ιδιαίτερη αναφορά στο πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της μέλισσας στη εύρυθμη λειτουργία της!

Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1970, στις 22 Απριλίου, με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη.

Αμερικανικής εμπνεύσεως, καθιερώθηκε το 1970 στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον, ενός πολιτικού με περιβαλλοντικές ανησυχίες. Με τα χρόνια, η Μέρα της Γης ξεφεύγει από το αμερικάνικο πλαίσιο, όπου αποδεικνύεται αρκετά δημοφιλής, και εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) και εορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο. To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης». Η Ημέρα της Γης έχει προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου τουλάχιστον μέχρι το 2025.

Σήμερα η Ημέρα της Γης εστιάζει στη μέλισσες καθώς πλέον η συνεισφορά της μέλισσας στην ανθρωπότητα και την επιβίωσή της είναι παγκοίνως αναγνωρισμένη.









πηγη:https://www.newsbeast.gr/
Την Ημέρα της Γης τιμά η Google με το σημερινό της doodle Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2020 Rating: 5 Το ξεχωριστό αφιέρωμα στην μέλισσα Την Ημέρα της Γης, και συγκεκριμένα την 50η επέτειο από την καθιέρωσή της, τιμά η Google με...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: