728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πρέβεζα: Συνέντευξη του Προέδρου Εργατικού Κέντρου Χρ. Δημόπουλου, με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά



Συνέντευξη στην Τοπική Φωνή παραχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας Χρήστος Δημόπουλος με αφορμή την ημέρα της εργατικής πρωτομαγιάς την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο «Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά αναδεικνύει την έννοια της αλληλεγγύης μεταξύ των κοινοτήτων και των κρατών ως ζητούμενο. Η εργατική τάξη αλλά και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία -που βίωσε τη 10ετή οικονομική κρίση με τα εξοντωτικά μνημόνια που μας επιβλήθηκαν και μας βύθισαν στην εξαθλίωση αλλά και σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση- δεν πρέπει να σηκώσει ξανά στις πλάτες της τη νέα οικονομική κρίση που δημιουργεί η πανδημία του Covid19. Ο αγώνας των εργατών της εξέγερσης του Σικάγο για 8ωρη εργασία, αποκτά σήμερα πάλι νόημα.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας αλλά και ολόκληρου του Ευρωπαϊκού Νότου, απαιτούμε αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και μια αυτονόητη έκτακτη στήριξη, δίχως μνημόνια και αποτυχημένες ιδέες για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας για την οποία μάλιστα δεν φέρουμε καμία ευθύνη! Απαιτούμε άμεσα μέτρα στήριξης της υγείας και των εργαζομένων που με αυταπάρνηση έδωσαν και δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή.

Την 1η Μαΐου, απεργούμε στα πλαίσια της 24ης Απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και σηκώνουμε την γροθιά, χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους στα «σουπερ μάρκετ», στις ταχυμεταφορές, στην καθαριότητα, τις τηλεπικοινωνίες και σε άλλους εργασιακούς χώρους.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως η «αλληλεγγύη» που είναι ζωτική δύναμη του Συνδικαλισμού και όχι πανάκεια θα βρει τα συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας απέναντι σε όποια κρατική ή εργοδοτική αυθαιρεσία και εργατική εκμετάλλευση.

Αναφερόμενος στους εργαζόμενους, κ. Δημόπουλος υπογράμμισε πως «απαιτούμε πλήρη απασχόληση για όλους, με ασφαλείς συνθήκες υγιεινής, καταπολέμηση της αδήλωτης – υποδηλωμένης και επισφαλούς εργασίας.

Για τα εισοδήματα, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, τόνισε πως το εισόδημα του εργαζόμενου έχει μειωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. «Οι ελάχιστοι μισθοί πρέπει να επανέλθουν με βάση το συμφωνημένο μισθό της ΕΓΣΣΕ 2010-2013, που καταργήθηκε με την 6η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ). Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των Εταίρων. Κοινωνική προστασία προς όλες τις ευάλωτες ομάδες της χώρας. Ζητούμε την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και πράξεων νομοθετικού περιεχομένου».

Αναφερόμενος στην πανδημία και τις επιπτώσεις στην οικονομία, ο κ. Δημόπουλος ανέφερε πως «Είναι επιτακτική ανάγκη η Ε.Ε. να διαθέσει κονδύλια για την αντιμετώπιση της κρίσης που δημιούργησε η Πανδημία. Η μόνη λύση είναι το Ευρωομόλογο, αν θέλει να λέγεται Ευρώπη της αλληλεγγύης των λαών».

Όσον αφορά στον φετινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, αύριο Παρασκευή, ο κ. Δημόπουλος ενημέρωσε πως «το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, στα πλαίσια των μέτρων που έχουν επιβάλλει οι επιστήμονες και κατ’ επέκταση η Κυβέρνηση για την προστασία από τον Covid 19, στις 10 το πρωί θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου, με εκπροσώπους των Δ.Σ. των Συνδικάτων και στη συνέχεια, στις 11π.μ. θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Σταύρου Κάππα στον Άγιο Θωμά Πρέβεζας».

Άρης Τσελίκος





Πρέβεζα: Συνέντευξη του Προέδρου Εργατικού Κέντρου Χρ. Δημόπουλου, με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Απριλίου 30, 2020 Rating: 5 Συνέντευξη στην Τοπική Φωνή παραχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας Χρήστος Δημόπουλος με αφορμή την ημέρα της εργατι...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: