728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τι είναι η κλινική δοκιμή ESCAPE που έρχεται σε έξι ελληνικές ΜΕΘ

Πώς συνδέεται με τον κορονοϊό - Ο καθηγητής παθολογίας-λοιμώξεων Βαγγέλης Γιαμαρέλλος εξηγεί





Εγκρίθηκε από την Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας η διεξαγωγή της κλινικής δοκιμής ESCAPE, η οποία σύμφωνα με τον καθηγητή παθολογίας-λοιμώξεων στη Δ' Παθολογική Κλινική στο Αττικό Νοσοκομείο και συντονιστή της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης της Σήψης για τους Βαρέως Πάσχοντες, Βαγγέλη Γιαμαρέλλο, θα γίνει σε έξι ελληνικές ΜΕΘ.

Πρόκειται για μελέτη που αφορά, όπως μεταφράζεται στα ελληνικά και το αρτικόλεξο της, σε προσωποποιημένη ανοσοθεραπεία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της οργανικής δυσπραγίας, η οποία συνδέεται με λοίμωξη από τον κορονοϊό και θα γίνει σε ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι λόγω πνευμονίας σε ΑΤΤΙΚΟΝ, Σωτηρία, Νοσοκομείο Ρίου, Ερυθρό, Ιπποκράτειο και Λάτσειο

Όπως επισημαίνει ο κ. Γιαμαρέλλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ασθενείς θα υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις, από τις οποίες θα εξακριβωθεί η διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος, που έχει προκαλέσει ο ιός.


Ανάλογα με τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων, οι διασωληνωμένοι ασθενείς θα λάβουν την κατάλληλη αγωγή παρέμβασης στη διαταραχή αυτή του ανοσοποιητικού, λέει ο κ. Γιαμαρέλλος και εξηγεί: «Η αγωγή αφορά βιολογικούς παράγοντες που στοχεύουν τα σημεία εκείνα του οργανισμού που έχει βλάψει ο ιός». Χορηγός της δοκιμής είναι το Ελληνικό Ινστιτούτο Μελέτης της Σήψης (www.sepsis.gr) με συντονιστή τον ίδιο τον καθηγητή.







Τι είναι η κλινική δοκιμή ESCAPE που έρχεται σε έξι ελληνικές ΜΕΘ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Μαρτίου 30, 2020 Rating: 5 Πώς συνδέεται με τον κορονοϊό - Ο καθηγητής παθολογίας-λοιμώξεων Βαγγέλης Γιαμαρέλλος εξηγεί Εγκρίθηκε από την Εθνική Επιτροπή Δε...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: