728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

365 παραβάσεις στην Ήπειρο… Κατάχρηση του μέτρου καθώς άλλο δηλώνουν κι αλλού βρίσκονται!




Μία βδομάδα συμπληρώνεται από την ημέρα εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Κοινή διαπίστωση είναι ότι οι… επιδόσεις είναι κατώτερες του αναμενόμενου, γεγονός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέες αποφάσεις περιορισμού της κυκλοφορίας και των μετακινήσεων. Οι εικόνες του τελευταίου τριημέρου στην πόλη των Ιωαννίνων και ειδικά οι σημερινές απέχουν πολύ από κείνες των πρώτων ημερών, όταν δηλαδή έκλεισαν τα καφέ και τα εμπορικά.

Η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο είναι αυξημένη όπως και η κίνηση των πεζών. Συνωστισμός στους εξωτερικούς χώρους όλων των τραπεζών ενώ, με εξαίρεση τα φαρμακεία όπου τα μέτρα εφαρμόζονται με αυστηρότητα, χαλαρότητα επικρατεί σε καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά.

Η Αστυνομία σήμερα έκανε μία δυναμική παρουσία σε κεντρικά σημεία της πόλης ελέγχοντας οδηγούς οχημάτων αλλά και αυτοκίνητα.




Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, αστυνόμος Β’ Ηλίας Μήτσιος, από την ημέρα εφαρμογής του μέτρου και μέχρι σήμερα βεβαιώθηκαν 365 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις ενώ έγιναν πέντε συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων παρά την απαγόρευση.

«Το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών έχει περιορίσει τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες. Ωστόσο υπάρχει και μία μειοψηφία η οποία δεν συμμορφώθηκε» υπογράμμισε ο κ. Μήτσιος και συμπλήρωσε ότι για να πετύχουν τα μέτρα πρέπει όλοι να επιδείξουμε υπεύθυνη στάση.

Για μία ακόμη φορά κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να μην κάνουν κατάχρηση των δυνατοτήτων που δίνει η σχετική απόφαση.

Κατάχρηση που διαπιστώνεται καθημερινά από τους αστυνομικούς ελέγχους που γίνονται. Έτσι υπάρχουν και στην περιοχή μας περιπτώσεις όπου οι πολίτες εξέρχονται για συγκεκριμένο σκοπό τελικά βρίσκονται σε χώρο εντελώς άσχετο με αυτό…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα… Πολίτης είχε δηλώσει ότι θα πάει σούπερ μάρκετ τελικά όμως βρέθηκε να κάνει… βόλτα στην παραλίμνιο!

«Αν κάποιος θέλει να καταστρατηγήσει την απόφαση θα βρει τα περιθώρια για να το κάνει. Όμως στην παρούσα φάση το αγαθό που διακυβεύεται είναι η δημόσια υγεία. Και δεν χωρούν εκπτώσεις ή δικαιολογίες. Πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» υπογράμμισε ο κ. Μήτσιος και κατέληξε τονίζοντας ότι οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν την ατομική τους ευθύνη.





365 παραβάσεις στην Ήπειρο… Κατάχρηση του μέτρου καθώς άλλο δηλώνουν κι αλλού βρίσκονται! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Μαρτίου 30, 2020 Rating: 5 Μία βδομάδα συμπληρώνεται από την ημέρα εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Κοινή διαπίστωση είναι ότι οι… επιδόσεις είναι ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: