728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ανακοίνωση Συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων Πάργας.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

ΠΑΡΓΑΣ

Ν. ΣΚΟΥΦΑ 3

Τηλ: 2684032189

Email:sedpargas@gmail.com

Ο Σύλλογος ενοικιαζομένων δωματίων Πάργας στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου και τηρώντας τις δεσμεύσεις του για αυτόν το σκοπό, έχει προβεί στα εξής:


Α.Στη συγκέντρωση όλων των μέχρι τώρα μελετών από διάφορους φορείς, για τα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής( Κάστρο Ανθούσας, Κάστρο Πάργας, Μονή Βλαχέρνας, Γαλλικό οχυρό, μονή Αγίου Κων/νου & Ελένης Βαλανιδοράχης), σε εκτυπώσιμη και ψηφιακή μορφή και την παράδοσή τους στο Δήμο Πάργας, ούτως ώστε αυτός να αποκτήσει ανάλογο Αρχείο, που δεν είχε μέχρι τώρα, για τα εν λόγω μνημεία.


Β.Στον καθαρισμό του χώρου του Γαλλικού οχυρού στο νησάκι της Πάργας, για την ανάδειξή του αλλά και για την προστασία των τειχών που διατρέχουν τον κίνδυνο κατάρρευσης από την διάβρωση του εδάφους και των ριζών των δέντρων που φύονται πάνω σε αυτά.

Προσωρινά η πρόσβαση στο χώρο απαγορεύεται λόγω επικινδυνότητας.

Λόγω της πανδημίας οι εργασίες έχουν διακοπεί μέχρι νεωτέρας αλλά παράλληλα ο Σύλλογος εργάζεται για την διαμόρφωση των συνθηκών που θα επιτρέψουν την αποκατάσταση του μνημείου.

Θερμές ευχαριστίες στη Διεύθυνση αρχαιοτήτων Πρεβέζης για τη συνεργασία και την πολύτιμη καθοδήγηση και αρωγή τους σε αυτό μας το εγχείρημα.

Συνημμένα παρατίθενται τόσο η αίτηση όσο και η αδειοδότηση από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΡΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ




Ανακοίνωση Συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων Πάργας. Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020 Rating: 5 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΠΑΡΓΑΣ Ν. ΣΚΟΥΦΑ 3 Τηλ: 2684032189 Email:sedpargas@gmail.com Ο...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: