728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μη κατοικήσιμα 96 κτίρια, σοβαρά προβλήματα από τον σεισμό




Ακατάλληλα έχουν κριθεί 94 κτίρια που ελέχθηκαν μέχρι στιγμής στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τον σεισμό των 5,6 Ρίχτερ. Οι έλεγχοι είναι σε εξέλιξη και εκτίμηση όλων είναι πως ο αριθμός των σπιτιών που κρίνονται μη κατοικήσιμα θα αυξηθεί. Από την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Πάργας υπήρξε άμεσα μέριμνα ώστε οι άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους να μεταφερθούν και να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία, με όλα τα μέτρα προστασίας που επιβάλλονται εξ αιτίας της επιδημίας του κορωνοιού. Παράλληλα κινείται η διαδικασία για να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Με έγγραφό της η Διεύθυνση Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, ζητά από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές των Δήμων Σουλίου, Πάργας, Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας και Δωδώνης.




Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα αιτήματα των ανωτέρω Δήμων, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προτείνεται να κηρυχθούν οι περιοχές:

Α. Δήμος Σουλίου: Τ.Κ. Γλυκής, Χόικας, Γαρδικίου, Σκανδάλου, Καρβουναρίου, Ξηρολόφου, Σαμονίδας.

Β. Δήμος Πάργας: Το σύνολο της Δ.Ε. Φαναρίου

Γ. Δήμος Πρέβεζας: Τις Δ.Ε. Λούρου και Ζαλόγγου

Δ. Δήμος Ηγουμενίτσας: Τις Τ.Κ. Μαργαριτίου, Παλαιοκάσστρου, Σπαθαραίων, Αργυρότοπου, Καρτερίου και της Ηγουμενίτσας

Ε. Δήμος Δωδώνης:Τις Τ.Κ. Παλαιοχώρι Μπότσαρη και Σεριζιανών

Η πρώτη καταγραφή ζημιών στο Δήμο Πάργας και συνεχίζεται στους άλλους γειτονικούς Δήμους.

Σύμφωνα με το Δελτίο της Επιτροπής Ελέγχου Κτηρίων για το Δήμο Πάργας κατοικήσιμα χαρακτηρίστηκαν43 κτίρια που ελέγχθηκαν και μη κατοικήσιμα 96.

Μη κατοικήσιμα χαρακτηρίζονται:

 85 κατοικίες στις Τ.Κ. Καναλλακίου (27), Σκεπαστού (1), Νάρκισσου (25), Κάστρου (2), Κορώνης (4), Σταυροχωρίου (13), Μουζακάνικων (3), Βουβοποτάμου (7), Αχερουσίας (3).

 4 επαγγελματικοί χώροι στις Τ.Κ. Καναλλακίου (3) Αχερουσίας (1)

 2 Δημόσια κτίρια στις Τ.Κ. Καναλλακίου (1), Σκεπαστού (1).

 5 Αποθήκες- στάβλοι στις Τ.Κ. Καναλλακίου (1)Καστριού (1), Κορώνης (1), Σταυροχωρίου (2).

«Έχουμε μια άριστη συνεργασία με τους Δήμου Πάργας και Σουλίου που επλήγησαν ιδιαίτερα από το σεισμό της Παρασκευής 20/Σαββάτου 21 Μαρτίου, ως επίσης και με τους γειτονικούς Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας που έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές», ανάφερε ο Περιφερειάρχης κατά τη σημερινή κοινή συνεδρίαση ΕΝΠΕ- Προεδρείου ΚΕΔΕ, με την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών.

Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δ. Μαυρογιώργο επισκέφθηκαν και την Κυριακή πληγείσες περιοχές, συναντήθηκαν με κατοίκους και είχαν συνεργασία με Δημοτικές Αρχές προκειμένου να επιλυθούν άμεσα ζητήματα.





Μη κατοικήσιμα 96 κτίρια, σοβαρά προβλήματα από τον σεισμό Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Μαρτίου 24, 2020 Rating: 5 Ακατάλληλα έχουν κριθεί 94 κτίρια που ελέχθηκαν μέχρι στιγμής στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τον σεισμό των 5,6 Ρίχτερ. Οι έλεγχοι είνα...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: