728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ

C:\Users\user\Desktop\ΔΕΣΚΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ\Νέος φάκελος\laikh_syspeirosh.jpg



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε κοινότητες της ΔΕ Φαναρίου του Δήμου Πάργας ( κυρίως στο Καναλάκι) καθώς και σε κοινότητες της ΔΕ Αχέροντα του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας.

Η πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές σε κατοικίες και οχήματα, θρυμματισμό τζαμαριών καταστημάτων, πτώση αντικειμένων σε κατοικίες και καταστήματα, κατακρημνίσεις βράχων στο επαρχιακό και τοπικό οδικό δίκτυο κ.α. Τρεις συμπολίτες μας τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στα Ιωάννινα.Δεκαπέντε περίπου συνδημότες μας χρήζουν στέγασης.

Από μια πρώτη εκτίμηση σοβαρές ζημίες φαίνεται να έχει υποστεί το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου-Λυκείου Καναλακίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση εδώ και χρόνια είχε επισημάνει τα προβλήματα και απαιτούσε σοβαρά κονδύλια για πολιτική προστασία (αντισεισμική , αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία).Καλούμε τις τοπικές αρχές άμεσα να προχωρήσουν σε εκτίμηση των ζημιών και να διεκδικήσουν γενναία έκτακτη χρηματοδότηση για τους πληγέντες και για νέα σύγχρονα και ασφαλή σχολεία. Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να προβεί σε σαρωτικούς ελέγχους στατικότητας και αντισεισμικής θωράκισης όλων των σχολικών μονάδων και των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων του Δήμου με προτεραιότητα σε εκείνα που έχουν χτιστεί με παλιότερους αντισεισμικούς κανονισμούς και να αυστηροποιήσει τους ελέγχους στα ιδιωτικά οικήματα.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες εν μέσω της πανδημίας του Κορονοϊού. Για να προστατευθεί ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν αρκεί η αναγκαία ατομική ευθύνη για την τήρηση των μέτρων προστασίας και η επίσης αναγκαία συμμόρφωση με τις συστάσεις και τις οδηγίες των ειδικών. Αυτά δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την κρατική ευθύνη ούτε την ευθύνη των διοικήσεων των Δήμων, οι οποίες με τη σειρά τους πρέπει να απαιτήσουν αλλά και να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της εξελισσόμενης επιδημίας του κορονοϊού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση από την πρώτη στιγμή έδωσε το παρόν στους σεισμόπληκτους με τον επικεφαλής της Δέσκα Πέτρο. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους πληγέντες των περιοχών τόσο του Δήμου Πάργας όσο και του Δήμου Σουλίου και απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση:

1. Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να αποζημιωθούν οι πληγέντες για το σύνολο των καταστροφών που υπέστησαν από τον σεισμό. Άμεση αποζημίωση και φροντίδα για διαμονή σε ασφαλή καταλύματα, για όσο χρόνο χρειάζεται, όσων τα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

2. Μέτρα ανακούφισης για τους επαγγελματίες των οποίων οι οικογενειακές - μικρές επιχειρήσεις θα μείνουν κλειστές λόγω ζημιών, για όσο διάστημα διαρκέσει η αποκατάστασή τους.

3. Να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση για να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες τους.



21 Μάρτη 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2020 Rating: 5 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε κοινότητες της ΔΕ Φαναρίου του Δήμου Πάργας ( κυρίως στο ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: