728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Με χρέη δύο εκατομμυρίων ξεκινά ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου




Με μεγάλη χρονική καθυστέρηση και μετά από παλινωδίες του κεντρικού κράτους ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου πήρε σάρκα και οστά. Από την θεωρία περνά στην πράξη έχοντας πλέον και την πρώτη του διοίκηση. Επισήμως ο Φορέας ονομάζεται «Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου». Είναι ο όρος «αναγκαστικός» που θα θυμίζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες «γεννήθηκε» πριν από μία δεκαετία όταν οι αυτοδιοικητικοί των Ιωαννίνων, αρνούνταν ουσιαστικά να προχωρήσουν στην συγκρότησή του που ήταν ταυτισμένη με την λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Οι εποχές άλλαξαν και ίσως έπρεπε έγκαιρα να μεριμνήσουν ώστε να επαλειφθεί από τον τίτλο ο όρος «αναγκαστικός».

Αυτό όμως είναι σίγουρα μικρή λεπτομέρεια!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα άλλωστε του Φορέα δεν είναι το τυπικό αλλά το ουσιαστικό. Να αποκτήσει δηλαδή εκείνη την σχέση με τους δεκαοκτώ δήμους μέλη του που θα του επιτρέπουν να εισπράττει και να εξοφλεί τις υποχρεώσεις του!

Ο νέος Φορέας κάνει πρεμιέρα με οφειλές που αγγίζουν περίπου τα δύο εκατομμύρια. «Προίκα» από τους τρεις προυπάρχοντες, των Ιωαννίνων, Άρτας και τον διανομαρχιακό Πρέβεζας- Θεσπρωτίας!

Στις 700 χιλιάδες περίπου ανέρχονται οι οφειλές του Αναγκαστικού Συνδέσμου Ιωαννίνων, χρέος που σέρνεται εδώ και χρόνια και αποδίδεται εν πολλοίς στην απροθυμία ορισμένων δήμων να αποδώσουν τα τέλη που τους αναλογούν.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στους άλλους δύο που επίσης έρχονται με σημαντικές οφειλές στον Περιφερειακό.

Στην περίπτωση των Ιωαννίνων υπάρχουν Δήμοι που δεν έχουν αποδώσει τα τέλη αρκετών ετών.

Έτσι λίγο πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους του Συνδέσμου η διοίκησή του αποφάσισε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει παρακράτηση των οφειλόμενων ποσών από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Αναγκαστικά μέτρα με άλλα λόγια όταν μάλιστα τα λόγια για την ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων περισσεύουν.






Με χρέη δύο εκατομμυρίων ξεκινά ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Νοεμβρίου 25, 2019 Rating: 5 Με μεγάλη χρονική καθυστέρηση και μετά από παλινωδίες του κεντρικού κράτους ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου πήρε σάρκα και οστά...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: