728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πρέβεζα: Δεν θέλουν πρόσφυγες στον Ελαιώνα




Την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση με οποιαδήποτε μορφή προσφύγων ή μεταναστών στην περιοχή του Ελαιώνα δίπλα στα σπίτια τους εκφράζουν κάτοικοι της περιοχής σε έγγραφο διαμαρτυρίας (με 600 περίπου υπογραφές) προς το δήμαρχο Πρέβεζας το οποίο κοινοποίησαν στον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, στους βουλευτές, στον αντιπεριφερειάρχη, στον αστυνομικό Διευθυντή Πρέβεζας και στα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τους κατοίκους «η εν λόγω περιοχή αποτελεί τμήμα του πολεοδομικού ιστού της πόλης της Πρέβεζας και ως εκ τούτου υφίσταται πυκνή κυκλοφορία κατοίκων και τροχοφόρων.

Πρόκειται για πυκνοδομημένη περιοχή με οικίες ευρισκόμενες διάσπαρτες σε ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους. Υφίσταται ζήτημα ασφάλειας της σωματικής μας ακεραιότητας αλλά και των περιουσιών μας αφού ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι μεταξύ των καθ’όλα φιλήσυχων προσφύγων-μεταναστών που τυχόν μεταφερθούν δεν θα υπάρχουν κακοποιά στοιχεία με εγκληματικές επιδιώξεις. Τούτο μάλιστα γίνεται ακόμη σοβαρότερο αφού όλοι μας γνωρίζουμε ότι η αστυνομική δύναμη της πόλης δεν επαρκεί ούτε για την αστυνόμευση και συνήθη τήρηση της τάξης, πολλώ δε μάλλον για να επιτηρεί και να φυλάσσει τους πρόσφυγες-μετανάστες που πρόκειται να μεταφερθούν. Τούτο γίνεται ακόμη σοβαρότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι σε πολύ κοντινή απόσταση λειτουργεί το 8 ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας και Νηπιαγωγείο, Παιδικός Σταθμός, Μουσικό Σχολείο και Τεχνικό Λύκειο όπου φοιτούν καθημερινά δεκάδες παιδιά κάθε ηλικίας».

Όλα ξεκίνησαν από τις έντονες φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες ότι πρόκειται να μεταφερθούν και να εγκατασταθούν στην περιοχή «Ελαιώνας» της πόλης της Πρέβεζας, πρόσφυγες-μετανάστες.

Οι κάτοικοι της περιοχής ξεκαθαρίζουν ότι δεν αντιτίθενται την υποδοχή και την φιλοξενία ταλαιπωρημένων προσφύγων αλλά και μεταναστών που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον ωστόσο πιστεύουν ότι «η εγκατάστασή τους θα μπορούσε να γίνει εκτός του οικιστικού και πολεοδομικού ιστού της πόλης μας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η περιοχή μας είναι γεμάτη ανενεργά στρατόπεδα, εγκαταλελειμμένα κτίρια και κατασκηνώσεις που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πέριξ της πόλεως και εκτός του πολεοδομικού ιστού.

Οι κάτοικοι απευθυνόμενοι στο Δήμαρχου ζητούν «να προάγει τα τοπικά συμφέροντα και να προστατεύσει τους κατοίκους του Δήμου Πρέβεζας» και να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, από τους Βουλευτές του Νομού Πρέβεζας ζητούν να σταθούν αρωγοί για την ματαίωση της εγκατάστασης προσφύγων- μεταναστών στην ανωτέρω περιοχή, καλούν τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας να σταθεί στο πλευρό τους . Δηλώνουμε δε πως πάσας κατεύθυνση ότι είμαστε αντίθετοι στην εν λόγω εγκατάσταση προσφύγων-μεταναστών στην περιοχή μας και θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, αλλά και σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την ματαίωσή της.

ΠΗΓΗ: Βήμα Πρέβεζας




Πρέβεζα: Δεν θέλουν πρόσφυγες στον Ελαιώνα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Νοεμβρίου 21, 2019 Rating: 5 Την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση με οποιαδήποτε μορφή προσφύγων ή μεταναστών στην περιοχή του Ελαιώνα δίπλα στα σπίτια τους εκφράζουν κ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: