728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στέργιος Γιαννάκης: Ο Α. Σαμαράς απέδειξε στην πράξη την συναίνεση



Συνέντευξη του βουλευτή Πρέβεζας της ΝΔ, στην έντυπη ΓΝΩΜΗ:

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα, μετά από την δεκάχρονη οικονομική κρίση, την εθνική μας περιπέτεια και τα επάλληλα μνημόνια»…


«Πρώτιστη επιλογή μου, από πάντα, ήταν και είναι η συνεχής και άμεση επαφή με τους συμπατριώτες μου, οπότε έχω ουσιαστική ενημέρωση για το οποιοδήποτε πρόβλημα αναφύεται, άρα και κοινωνική ώσμωση», επισημαίνει στην συνέντευξη που παραχώρησε στην «Γ», ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης, ο οποίος παράλληλα κάνει κι έναν σύντομο απολογισμό των παρεμβάσεων της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης ακολουθεί:

-Κύριε Γιαννάκη, τεσσεράμισι μήνες Κυβέρνησης Ν.Δ. μπορείτε να μας κάνετε μια πρώτη αποτίμηση του μέχρι τώρα κυβερνητικού έργου;

Θα πω από την αρχή αυτό που εγώ εισπράττω ως Κοινοβουλευτικός. Είναι αλήθεια ότι έχει υπάρξει ήδη αλλαγή στην γενικότερη εικόνα της χώρας. Σε όλα τα επίπεδα είναι ορατά τα θετικά αποτελέσματα των κυβερνητικών επιλογών. Αρχίζοντας από το Κοινοβούλιο, σημειώνω την αναβάθμισή του σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας του, την γενικότερη εικόνα που εκπέμπει αλλά και την βελτίωση της ποιότητας στον κοινοβουλευτικό διάλογο.

Σε επίπεδο κοινωνίας – που είναι και το μεγάλο ζητούμενο – δεν είναι τυχαία η βελτίωση του οικονομικού κλίματος, τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια δανεισμού της χώρας, η συνεχής προσπάθεια αποκατάστασης των φορολογικών, συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών υπερβολών και αδικιών.

Σε τεσσεράμισι μήνες μείωσε η Κυβέρνηση μεσοσταθμικά κατά 22% τον ΕΝΦΙΑ, έδωσε τη δυνατότητα σε 1.155.000 οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία, χορήγησε 66.000 αυξημένες συντάξεις χηρείας που είχε μειώσει η προηγούμενη Κυβέρνηση, επέστρεψε 100 εκατ. ευρώ οφειλές του ΕΦΚΑ σε ελεύθερους επαγγελματίες, αύξησε κατά 10 εκατ. ευρώ το επίδομα θέρμανσης.

Ξεμπλόκαρε επενδυτικά σχέδια που έμεναν λόγω ιδεοληψιών τα τελευταία χρόνια στα συρτάρια, εξασφαλίζοντας έτσι την προοπτική για αύξηση της απασχόλησης σε μια χώρα που μαστίζεται από την ανεργία, κυρίως των νέων.

Άρχισαν ήδη να παίρνονται τα πρώτα μέτρα στήριξης του συστήματος Υγείας, γίνεται προσπάθεια στον τομέα της Ασφάλειας και της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, υπήρξαν ρηξικέλευθες παρεμβάσεις στην Παιδεία, επαναφέραμε την κυβερνησιμότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναφέρω μερικά απ’ αυτά που έγιναν, αλλά έχω την βεβαιότητα ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα, μετά από την δεκάχρονη οικονομική κρίση, την εθνική μας περιπέτεια και τα επάλληλα μνημόνια.

-Μπορείτε να μας αναφέρετε κάποιες από τις δικές σας παρεμβάσεις για τον Νομό σας, αυτούς τους μήνες;

Πρώτιστη επιλογή μου, από πάντα, ήταν και είναι η συνεχής και άμεση επαφή με τους συμπατριώτες μου, οπότε έχω ουσιαστική ενημέρωση για το οποιοδήποτε πρόβλημα αναφύεται, άρα και κοινωνική ώσμωση.

Επίσης έχω φροντίσει να έχω καλή σχέση και συνεργασία με όλους τους φορείς του Νομού μου και αυτό διευκολύνει τις από κοινού δράσεις για την εξυπηρέτηση τόσο των κλαδικών τους επιδιώξεων, όσο και τα γενικότερα συμφέροντα του Νομού μας.

Επειδή υπήρξα Βουλευτής με προηγούμενη θητεία, έχω θεμελιώσει στέρεες φιλίες με την πλειονότητα αυτών που σήμερα αποτελούν το Κυβερνητικό σχήμα.

Έτσι πέρα από την παρουσία μου στο Κοινοβούλιο, όταν είμαι στην Αθήνα, φροντίζω να ενημερώνω τους αρμόδιους, είτε αυτοί είναι Υπουργοί, Υφυπουργοί, κυβερνητικά στελέχη ή Πρόεδροι Οργανισμών, για τα θέματα του Νομού, επιδιώκοντας τις βέλτιστες δυνατές λύσεις.

Όταν π.χ. δημιουργήθηκε το πρόβλημα με την λειτουργία του Φαρμακείου του Ε.Ο.Π.Π.Υ. στην Πρέβεζα και ταλαιπωρούνταν οι ασθενείς προμηθευόμενοι τα φάρμακά τους από τα Γιάννινα, η συνεργασία μου με τον Πρόεδρο του Φορέα κ. Πλαγιαννάκο εξασφάλισε την άμεση προκήρυξη θέσης φαρμακοποιού για το δικό μας φαρμακείο, δίνοντας έτσι οριστική λύση στο θέμα.

Για τα προβλήματα που χρονίζουν και όλοι γνωρίζουμε, στα 4 Κέντρα Υγείας του Νομού μας, είχαμε μια ουσιαστική συνεργασία στην Πάτρα, με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη και τους δύο Δημάρχους Πάργας και Φιλιππιάδας, στα όρια των οποίων ανήκουν τα τέσσερα από τα πέντε Κ.Υ. και τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας θα γίνουν σε λίγο εμφανή στους συμπολίτες μας.

Για τα θέματα των αγροτών, τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις τους είχαμε μια ουσιαστική αλληλοενημέρωση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανάμεσα στον Υφυπουργό κ. Σκρέκα και τους εκπροσώπους δύο Αγροτικών Συλλόγων του Νομού μας, τον Α.Σ.Υ.Π. ΝΙΚΟΠΟΛΙΣ και τον Α.Σ.Π.Ο.Π.

Αυτά μέσα στον Νοέμβριο, με συντονισμένες επαφές των τοπικών φορέων και των κυβερνητικών στελεχών, γιατί σε προσωπικό επίπεδο ποτέ δεν έπαψα να ενημερώνω τους αρμόδιους για τα επί μέρους, αλλά και για τα μεγάλα θέματα του Νομού μου και των συμπατριωτών μου.

-Είχατε και την Αναθεώρηση του Συντάγματος αυτήν την εβδομάδα, παρακολουθήσαμε και την τοποθέτησή σας στο βήμα της Βουλής και ένα αναθεωρητέο Άρθρο είναι αυτό που υιοθετεί νέο τρόπο εκλογής για τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η ονοματολογία μαίνεται, θα μας απασχολήσει τους επόμενους μήνες και μέχρι την οριστική επιλογή και ανακοίνωση του ονόματος από τον Πρωθυπουργό. Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται είναι και αυτό του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ποια είναι η άποψή σας;

Η αποκλειστική αρμοδιότητα για την επιλογή του νέου ΠτΔ ανήκει στο Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα καταλήξει σε συγκεκριμένο άτομο με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και του Έθνους.

Είναι πολύ σημαντικό ότι, όπως αναθεωρήθηκε το Άρθρο, αποδεσμεύει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την προσφυγή σε εθνικές εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία ποτέ, από το 1975 με το Σύνταγμα του Κων/νου Καραμανλή και μέχρι σήμερα, δεν εργαλειοποίησε την σχετική παλιότερη διάταξη και δεν οδήγησε την χώρα σε εκλογές παίζοντας εκλογικά παιχνίδια με τον Ανώτατο Πολιτειακό Θεσμό, πράγμα που συνέβη και το 2010 από τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και τον Δεκέμβριο του 2014 από τους ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ και όχι μόνον.

Τώρα σε ότι αφορά την πιθανή υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά, που με ρωτήσατε, έχω άποψη και είναι ξεκάθαρη.

Η χώρα προσπαθεί να ξεπεράσει μια πολύχρονη κρίση και ταυτόχρονα έχει να αντιμετωπίσει και τις νέες γεωπολιτικές συνθήκες και απειλές.

Με αυτά ως δεδομένα και επειδή η επιλογή για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι βαθιά πολιτική θέση, χρειαζόμαστε τον πολιτικό εκείνο που όταν έρχονται τα δύσκολα τον θέλεις εκεί, για το θάρρος του, την διορατικότητά του, τον ρεαλισμό του, την πρακτικότητά του, την εργατικότητά του.

Για μένα ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας πολιτικός που απέδειξε στην πράξη την συναίνεση, κυβέρνησε με συναίνεση (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) και τέλος είναι αυτός που ως Πρωθυπουργός στις πιο δύσκολες στιγμές κράτησε την πατρίδα όρθια και την παρέδωσε καλύτερη από εκείνη που παρέλαβε.








Στέργιος Γιαννάκης: Ο Α. Σαμαράς απέδειξε στην πράξη την συναίνεση Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Νοεμβρίου 30, 2019 Rating: 5 Συνέντευξη του βουλευτή Πρέβεζας της ΝΔ, στην έντυπη ΓΝΩΜΗ: «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα, μετ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: