728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Το «ευχαριστώ» που οφείλουμε




Η δύναμη της ΕΜΑΚ πριν πάρει τον δρόμο της επιστροφής από τα σεισμόπληκτα της Αλβανίας εισέπραξε τις ευχαριστίες των Αλβανών που αναζητούσαν τους δικούς τους στα ερείπια.

Η δύναμη της 5ης ΕΜΑΚ, της «δικής» μας που έχει έδρα τα Γιάννινα ήταν η πρώτη που βρέθηκε στη γείτονα.

Κάπου εκεί μαζί της όπως και με όλες τις δυνάμεις της χώρας που συνέδραμαν ήταν νοερά χιλιάδες Έλληνες, που δεν έμειναν ασυγκίνητοι στο δράμα..

Άλλωστε οι περισσότεροι έχουμε γνωστούς και φίλους στην Αλβανία!

Χιλιάδες Έλληνες αισθάνθηκαν υπερήφανοι για όσα έκαναν τα συνεργεία διάσωσης, ο ελληνικός στρατός, η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα!

Σε όλους αυτούς οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Δεν έκαναν απλά το καθήκον!

Έδειξαν ένα μεγαλείο ψυχής! Πόνεσαν με τον πόνο του γείτονα, είπαν λόγια παρηγοριάς, σκούπισαν κρυφά τα δάκρυά τους όταν η επιχείρηση πολλών ωρών δεν έσωσε ζωή!

Αυτό δεν είναι μόνο καθήκον! Είναι ανθρωπιά!

Και οι περισσότεροι Έλληνες, στο δράμα της Αλβανίας και των Αλβανών, των γειτόνων μας, που με καλά μας και τις διαφωνίες μας συνυπάρχουν σ’ αυτή τη γωνιά του χάρτη, είναι παρόντες.

Και πρέπει να μείνουμε παρόντες γιατί τα δύσκολα για τους άστεγους, τους τραυματίες, τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα είναι μπροστά..

Οφείλουμε λοιπόν ένα «ευχαριστώ» στους Έλληνες που βρέθηκαν εκεί.. Κι ένα διπλό «ευχαριστώ» στην ΕΜΑΚ, που είναι πάντα στην πρώτη γραμμή..

Σε επιχειρήσεις διάσωσης, σε πολυήμερες επιχειρήσεις αναζήτησης στα βουνά, σε δύσκολες επιχειρήσεις.. Γιατί εκεί ποτέ δεν περιορίζονται στο καθήκον!





Το «ευχαριστώ» που οφείλουμε Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Νοεμβρίου 30, 2019 Rating: 5 Η δύναμη της ΕΜΑΚ πριν πάρει τον δρόμο της επιστροφής από τα σεισμόπληκτα της Αλβανίας εισέπραξε τις ευχαριστίες των Αλβανών που αναζητού...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: