728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Συμμετοχή στην εκδήλωση του Ναυτικού Ομίλου




Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στην παραδοσιακή συνοικία ‘Καμίνι’ της Πάργας θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την ένδοξη φυγή των Παργινών και του βίαιου ξεριζωμού των προγόνων μας από τα πάτρια εδάφη. Η εκδήλωση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αναπαράσταση της φυγής, ιστορική αναδρομή, μουσική βραδιά από 120 χορωδούς και μουσικούς σε επτανησιακά ακούσματα και πυροτεχνήματα.

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία νέων Παργινών του Ναυτικού Ομίλου Πάργας ενημέρωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο Πάργας για τη συμμετοχή των μαθητών στην αναπαράσταση της φυγής. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των μαθητών και εκδήλωσαν ήδη πάνω από 120 παιδιά την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν. Η συμμετοχή είναι εθελοντική. Μπορεί όποιος θέλει, ακόμα και αν δεν έχει εκδηλώσει την επιθυμία του στον Ναυτικό Όμιλο, να συμμετάσχει, με την προϋπόθεση να βρίσκεται στις 19:45 έξω από την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων με σκουρόχρωμα ρούχα και παλιά παπούτσια.

Η αναπαράσταση της φυγής θα ξεκινήσει στις 20:00 από την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων. Αρχικά θα γίνει αναπαράσταση της καύσης των οστών των Παργινών και έπειτα θα ξεκινήσει πομπή με κατεύθυνση προς το Καμίνι οπού θα συναντήσει τη μουσική μπάντα. Στη συνέχεια, η πομπή των εθελοντών μαζί με την μπάντα θα κατευθυνθούν προς τον πόντε όπου θα επιβιβαστούν σε σκάφη με κατεύθυνση τα ανοιχτά του κόλπου και θα επιστρέψουν μετά από λίγο. 



Σας περιμένουμε με χαρά.



ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΡΓΑΣ
Συμμετοχή στην εκδήλωση του Ναυτικού Ομίλου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2019 Rating: 5 Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στην παραδοσιακή συνοικία ‘Καμίνι’ της Πάργας θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη εκδήλωση για τα 200 χρόνι...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: