728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Πάργας στο Υπουργείο Τουρισμού με τον Υφυπουργό Μάνο Κόνσολα.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΡΓΑΣ 

Την Τετάρτη το πρωί 18-9-2019 στο Υπουργείο Τουρισμού , πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Ξενοδοχειακής Ένωσης Πάργας και του υφυπουργού τουρισμού καθηγητού κου Μανου Ν Κόνσολα παρουσία του εκλεγμένου βουλευτή της συμπολίτευσης κου Στεργιου Γιαννάκη ο οποίος φρόντισε με τον καλύτερο τρόπο και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Ένωσης, να γίνει αλλά και να έχει επιτυχία η συνάντηση αυτή.

 Από την πλευρά του υπουργείου τον υφυπουργό κο Κόνσολα πλαισίωσαν εκτός του βουλευτή Πρέβεζας κου Γιαννάκη και η διευθύντρια του γραφείου του. Από την πλευρά της Ξενοδοχειακής Ένωσης παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της κος Ευθύμιος Παππάς ο Αντιπρόεδρος κος Αντώνης Ζυγουρης, η Γραμματέας κα Γεωργία Κυριάκη και το μέλος της Ένωσης κα Κατερίνα Καρδανη Ζυγουρη.
Στην συνάντηση επίσης παρευρέθησαν από την πλευρά του Δήμου Πάργας κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμαρχο κο Νίκο Ζαχαριά, ο κος Σπύρος Πιτσαρός ( Αντιδήμαρχος Πάργας) και η κα Ρούλα Τζαβάρα Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού . 

Την συζήτηση άνοιξε ο κος υφυπουργός αναλύοντας διεξοδικά το κυβερνητικό Πρόγραμμα για τον τουρισμό και τις μέχρι τώρα ενέργειες της κυβέρνησης στον τομέα αυτό. Η ενημέρωση από την πλευρά του κου υφυπουργού Καθηγητού κου Κόνσολα, υπήρξε πλήρης εμπεριστατωμένη και ακριβής, συνεπικουρούμενη επίσης από την τοποθέτηση του βουλευτή του νόμου μας κου Γιαννάκη ο οποίος έθιξε και το θέμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας και των κέντρων υγείας του νομού. 

  Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ξενοδοχειακής Ένωσης Κος Ευθύμιος Παππάς, ο οποίος αφού ευχαρίστησε για την άψογη υποδοχή της «Αποστολής της Παργας» στο υπουργείου τουρισμού, στην συνέχεια κατά την ομιλία του επικεντρώθηκε στα προβλήματα του τουρισμού όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα παρουσίασε ένα μοντέλο συνεργασίας μεταξύ των τοπικών ενώσεων και του υπουργείου το οποίο δεν περιορίζεται στενά στα καθ’ αυτά προβλήματα του κλάδου, αλλά επεκτείνεται δημιουργικά σε όλους τους σχετιζόμενους με αυτόν οικονομικούς και θεσμικούς φορείς, οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επηρεάζουν το συνολικό οικονομικό - τουριστικό προϊόν. 

Συγκεκριμένα για την περιοχή της Παργας και της Ηπείρου, ο πρόεδρος πρότεινε με σκοπό την ανάπτυξη του τουρισμού, την συμμετοχή της τουριστικής εκπαίδευσης, του τομέα υποδομών υγείας και την χρήση της μεθόδου πολικεντρικής άσκησης τουριστικής πολιτικής, ανάλογης των διαφορετικών περιοχών οι οποίες συνεπικουρούμενες από τα νέα οικονομικά μέτρα ελάφρυνσης θα μπορούσαν όχι μόνο να δώσουν λύση αλλά κυρίως να οδηγήσουν σε τουριστική ανάπτυξη τέτοιου μεγέθους ώστε να μην μπορούν οι νέες αγορές των χωρών της Μεσογείου, να απειλήσουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Το υπουργείο και ο κος υφυπουργός ειδικότερα έκανε θερμά δεκτές τις προτάσεις αυτές, ζήτησε μάλιστα να μεταβιβαστούν αυτές γραπτώς στο υπουργείο, έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρξουν επίσημες απαντήσεις επ’ αυτών.
Στην συνέχεια και ενώ πλέον η ώρα της συνάντησης είχε υπερβεί κατά πολύ την προβλεπόμενη από το πρωτόκολλο, τοποθετήθηκαν όλα τα μέλη της Ένωσης και του Δήμου Πάργας. 

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της ΞΕ κος Αντωνης Ζυγούρης τόνισε την σπουδαιότητα της περιοχής της Πάργας στον οικονομικό τομέα που οφείλεται ως επί το πλείστον κυρίως στον τουρισμό, ο Αντιδήμαρχος κος Σπύρος Πιτσαρός τόνισε την δυνατή και αρμονική σχέση μεταξύ Δήμου Πάργας και Ξενοδοχειακής Ένωσης η οποία στην συγκεκριμένη συγκυρία, δίνει μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης της πόλης και της περιοχής.

 Στην συνέχεια η Γραμματέας της Ένωσης κα Γεωργία Κυριάκη αναφέρθηκε στην αναγκαία συμμετοχή της Ξενοδοχειακής Ένωσης λόγω εμπειρίας και επιστημονικής στελέχωσης , στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού και τέλος η Δημοτική Σύμβουλος κα Ρούλα Τζαβάρα η οποία επέδωσε στον κο Υφυπουργό την πρόσκληση στις εκδηλώσεις μνήμης , εκ μέρους του Συλλόγου Ταγια, για τα 200 χρόνια της φυγής των Παργινών την οποία συνόδευσε και με μικρά παραδοσιακά και αναμνηστικά δώρα της περιοχής .

Τέλος αφού διαπιστώθηκε από όλους τους παρευρισκομένους η μεγάλη δυνατότητα συνεργασίας, συμφωνήθηκε νέα συνάντηση στο προσεχές μέλλον, στην πόλη της Πάργας με την συμμετοχή του Υφυπουργού τουρισμού καθηγητού κου Μάνου Κόνσολα του βουλευτή νομού Πρέβεζας κου Στέργιου Γιαννάκη και άλλων σχετικών κρατικών παραγόντων.
Συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Πάργας στο Υπουργείο Τουρισμού με τον Υφυπουργό Μάνο Κόνσολα. Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2019 Rating: 5 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΡΓΑΣ  Την Τετάρτη το πρωί 18-9-2019 στο Υπουργείο Τουρισμού , πραγματοποιήθηκε συνάντηση μετα...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: