728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Όμιλος UNESCO Πρέβεζας: "Θα θυσιαστεί η Νικόπολη στο βωμό των Ιωαννίνων αλλά και των συμφερόντων που θέλουν να την οικειοποιηθούν;"



Ο Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:


"Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 είδαμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Ιωαννίνων να προβάλλουν την επιτάχυνση των διαδικασιών στο αίτημα των Ζαγοροχωρίων να ενταχθούν στον κατάλογο των πολιτιστικών τοπίων της UNESCO, μια διαδικασία που ξεκίνησε μόλις το έτος 2014.
Βέβαια το θέμα δεν σταματά εκεί, καθώς διεκδικούν και την ένταξη του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης στον κατάλογο των παγκοσμίως προστατευόμενων μνημείων από την UNESCO.

Η πρόταση υποψηφιότητας για τον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης έχει κατατεθεί από το έτος 2003 και ως σήμερα βρισκόμαστε στο σημείο 0.

Θα θυσιαστεί η Νικόπολη στο βωμό των Ιωαννίνων αλλά και των συμφερόντων που θέλουν να την οικειοποιηθούν;

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει αναφερθεί επανειλημμένως με ανακοινώσεις του, κατά το παρελθόν στο θέμα αυτό.

Πρέπει επιτέλους να πέσουν οι μάσκες και οι τοπικοί φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς και πρωτοβουλίες ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την ένταξη της Νικόπολης".






Όμιλος UNESCO Πρέβεζας: "Θα θυσιαστεί η Νικόπολη στο βωμό των Ιωαννίνων αλλά και των συμφερόντων που θέλουν να την οικειοποιηθούν;" Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2019 Rating: 5 Ο Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση: "Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 είδαμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: