728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πάμε ΜARINA; Η επένδυση των 10εκ. ευρώ που αλλάζει την εικόνα της Πρέβεζας και το τουριστικό στίγμα της περιοχής - Φωτό



Ιούλιος 2019. Λίγο πριν ο πρεβεζάνικος ήλιος «βουτήξει» στα νερά του Ιουνίου και το οδοιπορικό στην μεγαλύτερη επένδυση που έχει γνωρίσει η Πρέβεζα τις τελευταίες δεκαετίες, στην Μαρίνα Πρέβεζας, αποτελούσε για εμάς πραγματική πρόκληση.

Κυρίως όχι για το εάν θα μπορέσουμε να αποτυπώσουμε το όλο εγχείρημα, αλλά για το εάν καταφέρουμε να μεταδώσουμε την πραγματικότητα με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο.
Γιατί αυτό που ξετυλίγονταν μπροστά στα μάτια μας, λεπτό προς λεπτό, περπατώντας βήμα βήμα απ άκρη σ άκρη αυτόν τον υπέροχο χώρο, δεν ήταν απλά μια κατασκευή και τα όσα μπορεί να διακρίνει και να καταγράψει το ανθρώπινο μάτι, αλλά και όσα κρύβονται σε αυτό. Τεχνολογίες, λεπτομέρειες, πολυτέλεια.

Όλ αυτά, τόσο αρμονικά τοποθετημένα και σχεδιασμένα, με κάθε λεπτομέρεια και επαγγελματισμό, προσδίδουν χαρακτηριστικά που ανακαλύπτεις συνεχώς, σε κάθε γωνιά αλλά και κάθε στιγμή, μια διαφορετική εικόνα.

Καθώς η νύχτα διαδέχεται τη μέρα και χωρίς να το καταλάβεις, η εναλλαγή των συναισθημάτων που προκαλείται από τους φωτισμούς και τις εκπλήξεις που ανακαλύπτεις, κρατάει ακόμα πιο ψηλά το ενδιαφέρον του επισκέπτη και του φιλοξενούμενου.

Και στο βάθος η Πρέβεζα. Η παραλιακή και η ιστορία της. Με έναν μοναδικό τρόπο σύνδεσης δεν πρόκειται να καταλάβεις πως βρέθηκες, περπατώντας και χαζεύοντας, στον φιλόξενο χώρο της Μαρίνας.

Αυτό άλλωστε ήταν και ένα από τα στοιχήματα των επενδυτών αλλά και η επιδίωξη.

Η Μαρίνα να δέσει αρμονικά με την Πρέβεζα και την παραλιακή της. Γιατί η Μαρίνα, είναι πλέον η ίδια η Πρέβεζα και μπαίνει μπροστά στις προκλήσεις των επόμενων χρόνων, ικανή να κρατήσει τα σκήπτρα της τοπικής ανάπτυξης ψηλά.

Σε αυτό το μικρό αλλά ενδιαφέρον οδοιπορικό, μας συνόδευσε ο ένας εκ των ιδιοκτητών της επένδυσης. Ο Ηλίας Τέφας. Που απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και με τον καλύτερο τρόπο μας ενημέρωσε για όλα όσα αποτύπωναν τα μάτια μας, σε κάθε μας βήμα.

Η επένδυση αυτή, που σε λίγες μέρες θα ανοίξει και επίσημα για το κοινό, με ελεύθερη πρόσβαση, είναι έργο επενδυτών που χρόνια τώρα μόνο να προσφέρουν έχουν στην Πρέβεζα και στον κόσμο της. Οι Αφοι Τέφα και όλη η οικογένεια είναι πλέον αυτοί που οδηγούν τις εξελίξεις και φέρνουν την Πρέβεζα στα πρώτα σκαλοπάτια των τουριστικών περιοχών όλης της Ελλάδας.

Μπορεί να πέρασαν από συμπληγάδες. Μπορεί να δέχθηκαν επιθέσεις. Μπορεί να ένιωσαν ακόμα και απογοητευμένοι για πρακτικές κάποιων που έχτιζαν εμπόδια, ωστόσο δεν πτοήθηκαν και πάλεψαν. Έμειναν στο τόπο τους και επένδυσαν εκατομμύρια. Γιατί η πείρα και η γνώση τους, χρόνια τώρα πάνω στο αντικείμενο, τους έκαναν να οραματίζονται αυτό που θα ακολουθήσει και που θα είναι προς όφελος όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για ολόκληρη την περιοχή.

Περπατώντας, μέρα ακόμα, από το διοικητήριο, όπου μας υποδέχθηκε ο κ. Τέφας, αυτό που διαπιστώνει κανείς με την πρώτη ματιά είναι οι τεράστιοι χώροι αλλά και τα εκατοντάδες δέντρα και "πινελιές" πρασίνου που έχουν τοποθετηθεί με τόση τέχνη, που η αρμονία ίσως να μην μπορεί να περιγράψει ακριβώς αυτό που ξεδιπλώνεται στα μάτια σου.

Ο χώρος καυσίμων για την εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενων είναι τοποθετημένος στην είσοδο της Μαρίνας από θαλάσσης, με άριστο τεχνολογικό σχεδιασμό, ακόμα και για εξυπηρέτηση σκαφών μεγάλου μεγέθους.

Οι πρώτες ματιές στα υπερπολυτελή σκάφη που ελλιμενίζονται, σου δίνουν να καταλάβεις πως δεν θα μπορούσε να σχεδιαστεί αυτό το έργο διαφορετικά, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες αλλά και τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών των σκαφών.
Ο σχεδιασμός των δρόμων είναι και αυτός τόσο άρτια δεμένος με την όλη κατασκευή που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «άσχημη παρένθεση» στους πεζούς επισκέπτες της Μαρίνας.

Οι υπηρεσίες προς τους ιδιοκτήτες των σκαφών απεριόριστες.

Πολυτελή μπάνια με ψηφίδες, με άριστη λειτουργικότητα και βασικό στοιχείο την καθαριότητα και τις πάμπολες παροχές, βρίσκονται σε τρία σημεία του χώρου των είκοσι στρεμμάτων για την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση.
Και ενώ κατευθυνόμαστε προς το κέντρο, ένας τεράστιος χώρος ικανός να φιλοξενήσει εκδηλώσεις ανοίγεται μπροστά μας, φωτιζόμενος από το ήλιο που σιγά σιγά πάει στη δύση του.

Όλα βρίσκονταν σε πλήρη τάξη. Περπατώντας σε ένα από τα «μπαστούνια» οι λεπτομέρειες των κατασκευών και φυσικά (θα το αναφέρω για δεύτερη φορά) τα υπερπολυτελή σκάφη, σε ταξιδεύουν σε έναν άλλο κόσμο.

Φιλοξενούμενοι από την άλλη άκρη του πλανήτη. Από Αμερική και άλλες ηπείρους εμπιστεύονται τα σκάφη τους στην "Μαρίνα Πρέβεζας" τόσο για την φύλαξη τους όσο και την συντήρησή τους εάν χρειαστεί και φυσικά για την φιλοξενία των ίδιων το διάστημα των διακοπών τους.

Ο χώρος, με τις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές, μπορεί να φιλοξενήσει 300 σκάφη παρέχοντας ταυτόχρονα υψηλή ποιότητα υπηρεσιών κατατάσσοντας την Μαρίνα Πρέβεζας ψηλά στις προτιμήσεις των ιδιοκτητών σκαφών απ όλο τον κόσμο.

Ηλεκτρικά οχήματα για την μεταφορά αποσκευών αλλά και ποδήλατα για την μετακίνηση των φιλοξενούμενων στους χώρους της μαρίνας βρίσκονται σε κομβικά σημεία.

Εγκαταστάσεις που φιλοξενούν τις κεντρικές μονάδες ηλεκτροδότησης, γεννήτριες τεράστιες για κάθε ενδεχόμενο και δεξαμενές αποθήκευσης νερού, είναι μερικές από τις κατασκευές που δύσκολα μπορείς να εντοπίσεις αλλά συμπληρώνουν τις απαιτήσεις του τόσο μεγάλου και πολυσύνθετου έργου.

Πλυντήρια και στεγνωτήρια αλλά και χώροι φύλαξης αποσκευών και αντικειμένων έρχονται να προστεθούν στις παροχές με την τεχνολογία να "βασιλεύει" ακόμα και στις πιο απλές παροχές για την ασφάλεια και την σωστή χρήση.

Ένα στοιχείο ακόμα που θα πρέπει να πάρουν και ως παράδειγμα κάποιοι είναι οι χώροι των κάδων απορριμμάτων. Κλειστοί, καθαροί, ασφαλισμένοι, δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση την άσχημη παρένθεση στον χώρο.

Με αυτά και μ αυτά φτάσαμε χωρίς να το καταλάβουμε στο μικρό εκκλησάκι. Την Αγία Μαρίνα. Λίγο ψηλότερα από το επίπεδο της μαρίνας, περιτριγυρισμένο από πράσινο και ζεστό φωτισμός αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο του οράματος των επενδυτών. Την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα θα πραγματοποιηθούν και τα θυρανοίξια από τον Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο και σύμφωνα με τον κ. Τέφα θα μπορούν σε αυτό να πραγματοποιούνται κοινωνικές θρησκευτικές εκδηλώσεις (γάμοι, βαφτίσεις κ.λπ..) ενώ θα γιορτάζει της Αγίας Μαρίνας στις 17 Ιουλίου.

Καταστήματα, γραφεία, μίνι μάρκετ, καφετέρια είναι τα κτήρια που περάσαμε για να φτάσουμε στο κτήριο, στην δυτική πλευρά, που θα φιλοξενηθεί το εστιατόριο και φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την θέα από το αίθριο που σχεδιάστηκε με κάθε λεπτομέρεια για να παρέχει αυτό που δεν συναντάς πουθενά στην Πρέβεζα σε κατάστημα. Την απόλαυση της παραλιακής από ψηλά και των καταγάλανων νερών του Αμβρακικού.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην επισκεφθούμε και να δούμε από κοντά το κέντρο ελέγχου όλης αυτής της εγκατάστασης, για την ασφάλεια και την προστασία των φιλοξενούμενων. Τεράστιοι σέρβερς, 24ωρη παρακολούθηση, δυνατότητα πολλαπλών λήψεων και φυσικά ευγενικότατο και συνεργάσιμο προσωπικό ασφαλείας.

Και χωρίς να το καταλάβουμε ο ήλιος είχε ήδη πέσει και ένας γλυκός και νανουριστικός ήχος από τα εφτά φωτιζόμενα σιντριβάνια άρχισε να χαϊδεύει τα αυτιά μας στον δρόμο προς την επιστροφή για το διοικητήριο, όπου είχαμε αφήσει το όχημα μας σε μια από τις δεκάδες θέσεις πάρκινγκ στην πίσω πλευρά της μαρίνας.

Και η εικόνα μπροστά μας κάτι διαφορετικό από αυτό που είχε αποτυπωθεί στην αρχή με το φως της ημέρας.

Κρυφοί φωτισμοί, κάτω από τα δεκάδων μέτρων παγκάκια, έδεναν άριστα με τα φωτιζόμενα δεντράκια, τους χώρους πρασίνου και τα επίσης φωτιζόμενα πλέον κτήρια που μαζί με τον διακριτικό και άριστο φωτισμό της γραμμής μπροστά από τα σκάφη, σε ελάχιστο χρόνο σε περνούν σε ένα άλλο επίπεδο.

Τελικά είναι να το έχεις. Να έχεις όραμα. Να έχεις πείσμα. Να έχεις διάθεση, εμπειρία και θέληση.

Και οι Αφοί Τέφα έχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται. Και το πέτυχαν.

Κατάφεραν να κάνουν την Πρέβεζα ένα κομβικό τουριστικό και ιστιοπλοϊκό σημείο όλης της Αδριατικής. Κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα από τα σημαντικότερα έργα ανάδειξης και ανάπλασης της περιοχής στη δυτική Ελλάδα.

Κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το όραμά τους και να αλλάξουν την εικόνα της πόλης και το τουριστικό στίγμα της περιοχής.

Κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα νέο και σύγχρονο κοινωνικοοικονομικό κέντρο αναψυχής καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Την PREVEZA MARINA.

Λοιπόν; Τι λέτε;













Πάμε ΜARINA; Η επένδυση των 10εκ. ευρώ που αλλάζει την εικόνα της Πρέβεζας και το τουριστικό στίγμα της περιοχής - Φωτό Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019 Rating: 5 Ιούλιος 2019. Λίγο πριν ο πρεβεζάνικος ήλιος «βουτήξει» στα νερά του Ιουνίου και το οδοιπορικό στην μεγαλύτερη επένδυση που έχει γνωρίσει...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: