728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Παλιρροϊκά κύματα στον Ειρηνικό μετά τον ισχυρό σεισμό στη Νέα Καληδονία

Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι




Παλιρροϊκά κύματα προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα ανοιχτά της Νέας Καληδονίας στον Ειρηνικό, κι ενώ οι αρχές έχουν δώσει εντολή να εκκενωθούν παράκτιες περιοχές, καθώς έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι από το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό.

Το εστιακό βάθος του σεισμού προσδιορίζεται στα 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρο 155 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά των νησιών Loyalty.

Οι αρχές της Νέας Καληδονίας απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να μετακινηθούν σε περιοχές σε απόσταση άνω των 300 μέτρων από την ακτή, και, κατά το δυνατόν, άνω των 12 μέτρων από τη στάθμη της θάλασσας.

Εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας τόνισε στο reuters πως έχει σημάνει συναγερμός για τις παραθαλάσσιες περιοχές και πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανές ζημιές.

«Είναι πιθανό να σημειωθεί τσουνάμι έως τριών μέτρων σε κάποιες ακτές της Νέας Καληδονίας και του Βανουάτου» πρόσθεσε, προειδοποιώντας και για κύματα ενός μέτρου στα Φίτζι.



Παλιρροϊκά κύματα στον Ειρηνικό μετά τον ισχυρό σεισμό στη Νέα Καληδονία Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018 Rating: 5 Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι Παλιρροϊκά κύματα προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε νω...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: