728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Κυπελλούχος της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας 2017, ο Θεός Απόλλων Πάργας! -Αφιερωμένο στον Γιάννη Κλοτσώνη!



Σε ένα παιχνίδι με πολύ καλό θέαμα, που πρόσφερε συγκινήσεις στον πολύ κόσμο που το παρακολούθησε, ήταν ο τελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας για το 2017, ανάμεσα στον Πανλευκάδιο και τον Απόλλων Πάργας. Την Τετάρτη 8 Μαρτίου, πλήθος κόσμου από την Πάργα, τη Λευκάδα, αλλά και φίλαθλοι το ποδοσφαίρου, κατέκλυσαν το δημοτικό στάδιο Πρέβεζας "Ολυμπιονίκου Αθανασίας Τσουμελέκα".

Την μάχη της εξέδρας κέρδισαν από νωρίς οι φίλαθλοι του Απόλλωνα Πάργας, που είχαν δημιουργήσει μια υπέροχη ατμόσφαιρα, πάντα σε φίλαθλα πλαίσια χωρίς ακρότητες.

Άψογη η διοργάνωση του τελικού κυπέλλου από την ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, ήταν μια σωστή γιορτή του ποδοσφαίρου, ενώ στο παιχνίδι είχαμε ρεσιτάλ διαιτησίας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Διαιτητή κ. Ζιώγα, στους βοηθούς Ποντίκη και Τσόγκα, αλλά και στον 4ο κ. Καλόγερο. Όλα κύλησαν ομαλά και άξογα! Το παιχνίδι είχε φάσεις, είχε ομηρικές μάχες σώμα με σώμα, ενώ άλλη αίγλη έδιναν στο παιχνίδι οι έμπειροι παίκτες των δύο ομάδων. Ο 38χρονος Σάκης Μηλιώνης από τον Απόλλων Πάργας που ψηφίστηκε από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, MVP του αγώνα, ο 36χρονος Κώστας Δημουλιάς από τον Πανλευκάδιο, ο 33χρονος Χρήστος Βαρτζιώτης από τον Απόλλων Πάργας, αλλά και ο Βασίλης Τριάντος από τον Πανλευκάδιο, που έχει φάει τα γήπεδα, με το... κουτάλι. Στο φιλμ του αγώνα, παρότι ο Απόλλων είχε να αντιμετωπίσει την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, κατά γενική ομολογία, το πάθος των παικτών του, περίσσευε! Η Νίκη και η κατάκτηση του κυπέλλου από τον Απόλλων Πάργας, αποκτά μεγαλύτερη αξία, αφού απέναντί του, είχε τον Πανλευκάδιο που είναι με το ένα... πόδι, στη Γ΄Εθνική. Ένα Κύπελλο αφιερωμένο στον πρόεδρο της ομάδας Γιάννη Κλοτσώνη και στον υπέροχο φίλαθλο κόσμο της Πάργας! Σε ότι αφορά το φιλμ του αγώνα, στο 8΄ο Μπιστιόλης, έκανε ωραία πάσα, αλλά ο Σιδέρης, δεν βρήκε μπάλα! Στο 11΄σουτ του Βαρτζιώτη έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 24΄ο Πανλευκάδιος (τυπικά γηπεδούχος) έκανε το 1-0 με τον Τσομπάι! Στη συγκεκριμένη φάση, η άμυνα του Απόλλων Πάργας, θύμισε παιδική χαρά! Μέσα από τόσα κενά, ο Τσομπάι βρέθηκε μόνος του και άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Λευκάδας. Ο Τρόπος που πανηγύρισε ο Τσομπάι το γκολ που σημείωσε (πήγε και άγγιξε το Κύπελλο, που... περίμενε τον νικητή), του κόστισε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Ζιώγα! Στο 25 ύστερα από κόρνερ του Βαρτζιώτη, ο Γκόγκα, έπιασε κεφαλι, λίγο άουτ. Στο 29΄κούρσα από τα Δεξιά του Μπρούβα, αποδέκτης της μπάλας ο Τσομπάι, βγήκε από την εστία του ο Σκάρπος και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Στο 31΄ο Βαρτζιώτης έφερε το παιχνίδι στα ίσα κάνοντας το 1-1, με τον προπονητή του Απόλλωνα Πάργας, Γιώργο Μουστάκα, να αντιμετωπίζει με απίστευτη ψυχραιμία το γκολ της ισοφάρισης και να δίνει εκ νέου οδηγίες στους παίκτες του. Σε ότι αφορά τη φάση του γκολ της ισοφάρισης, ήταν... ποίημα! Ο Βαρτζιώτης πήρε με ωραίο τρόπο την μπάλα έξω από την περιοχλή, άλλαξε την μπάλα με τον Σάκη Μηλιώνη, ο Μηλιώνης με τακουνάκι του έδωσε την ασίστ στον Βαρτζιώτη που με αριστοτεχνικό τρόπο, έκανε το 1-1, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Κώτση. Στο 44΄ο Νίκος Μάρκος δέχθηκε την κίτρινη κάρτα, για σκληρό παίξιμο. Στο 45΄ο Μπιστιόλης έδωσε με ωραίο τρόπο στο ύψος του πέναλτι ασίστ στον Σάκη Μηλιώνη και από αυτό το σημείο, ο Σάκης δε συγχωρεί, έγραψε το 2-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς παικτών και φιλάθλων του Απόλλωνα Πάργας. Στην επανάληψη ο Πανλευκάδιος αύξησε την πίεσή του, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης και φρόντισε να το κάνει από νωρίς, όταν σε σουτ του Τσομπάι, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Στην επανάληψη όμως, η άμυνα του Απόλλωνα Πάργας, δε θύμισε σε τίποτα, την άμυνα του πρώτου ημιχρόνου. Στο 53΄ ο Πανλευκάδιος βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση όταν ο Κοκκόλης επιχείρησε σέντα και ο Μπρούβας, σε αντίθετη κατεύθυνση, αντί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, την έστειλε άουτ. Στο 54΄σουτ του Βαρτζιώτη έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 60΄ο Μπρούβας επιχείρησε σουτ αλλά ήταν αδύναμο και μπλόκαρε με προσοχή ο Σκάρπος. Στο 70΄σήμανε συναγερμός στα καρρέ της Πάργας, όταν σε δύο διαδοχικές φάσεις για γκολ, ύστερα από φάουλ του Καταγή, Κοκκόλης και Κολοβός δεν κατάφεραν να σκοράρουν, χάρη στις αποτελεσματικές αντιδράσεις των αμυντικών του Απόλλωνα Πάργας! Στο 74΄σε φάουλ του Δημουλιά, ο Σκάρπος βγήκε στα αριστερά της περιοχής του και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 74΄ο Μηλιώνης κυνήγησε μια μπαλιά προς την αντίπαλη εστία μπερδεύοντας τους αμυντικούς, έγινε κάτοχος της μπάλας, όμως τον ανέτρεψε ο Τριάντος που ως τελευταίος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Στο 82 ύστερα από γυριστό σουτ του Κολοβού κι ενώ ο Σκάρπος είχε εξουδετερωθεί και η εστία ήταν κενή, ο Μάρκος σαν από μηχανής Θεός, έδιωξε με κεφαλιά την μπάλα κόρνερ, πριν καταλήξει στα δίχτυα. Στο 88΄ο Τσομπάι με προβολή προσπάθησε να σκοράρει, αλλά οι αμυντικοί της Πάργας, έδιωξαν σε κόρνερ. Τέσσερα ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων, δεν άλλαξε κάτι και παίκτες και φίλαθλοι της Πάργας, γιόρτασαν και πανηγύρισαν την πανάξια κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας για την περίοδο 2016-2017. Άξιοι! Συγχαρητήρια σε όλους από τη διοίκηση του Απόλλωνα Πάργας, την τεχνική ηγεσία, τους παίκτες και τους υπέροχους φιλάθλους της ομάδας!


Η Συνέντευξη τύπου:

Οι δηλώσεις των Πρωταγωνιστών:


Γιώργος Κατηφόρης (προπονητής του Πανλευκάδιου): Καταρχήν να πούμε συγχαρητήρια στον Απόλλωνα Πάργας, για το κύπελλο που πήρε, άξια το πήρε, αφού μας κέρδισε. Εμείς ξεκινήσαμε καλά, μετά το γκολ του Βαρτζιώτη, δεν είχαμε καθαρό μυαλό να παίξουμε το ποδόσφαιρο, που ξεκινήσαμε να παίξουμε. Δεχθήκαμε και το δεύτερο γκολ, από δικό μας φάουλ σε μία αντεπίθεση και πήγαμε στο ημίχρονο με αυτό το σκορ. Από εκεί και πέρα, νομίζω στο δεύτερο ημίχρονο πως προσπαθήσαμε με πολλούς τρόπους να ισοφαρίσουμε, απλά δεν μπορέσαμε να βάλουμε γκολ. Το δεύτερο γκολ έπαιξε καθοριστικό ρόλο, από δικό μας φάουλ, βρεθήκαμε ανοργάνωτοι στην άμυνα και δεχθήκαμε το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλος έκλεισε την άμυνά του και σε μικρό χώρο, είναι δύσκολο να βγάλεις συνδυασμούς, προσπαθήσαμε να παίξουμε από τα πλάγια και με σέντρες.

Δημήτρης Κούτσικος: (ποδοσφαιριστής Πανλευκάδιου): Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, είχε τις λεπτομέρειες η Πάργα και πήρε το Κύπελλο. Έβαλε σε καίρια σημεία τα γκολ, όπως στο 45΄έμεινε και νωρίς με δέκα παίκτες και παρόλα αυτά, πίεσε η ομάδα. Είναι δίκαια πρώτη, θα πάρει το πρωτάθλημα και δεν έγινε τίποτα. Εγώ πιστεύω ότι την τύχη σου την προκαλείς, αλλά σήμερα, δεν είχαμε τύχη. Ο Απόλλων Πάργας, δεν είναι καλύτερη ομάδα, από μας.

Γιώργος Μουστάκας: (Προπονητής Απόλλων Πάργας): Καταρχάς θέλω να δώσω συγχαρητήρια, στην ομάδα του Πανλευκάδιου ήταν και είναι μακράν η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας για τη φετινή σαιζόν, της εύχομαι ολόψυχα καλή πορεία, στη Γ΄Εθνική του χρόνου. Για τα δικά μου τα παιδιά, η αξία του ηττημένου, δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση στον νικητή. Τα δικά μου τα παιδιά, διψούσαν, θέλανε να πάρουν αυτό το κύπελλο. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, παρότι προηγήθηκε ο Πανλευκάδιος, δεν υποχώρησαν, πέτυχαν δύο πανέμορφα γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο με τακτική, που έπρεπε να είναι κάτω από αυτές τις συνθήκες, γιατί ξέραμε ότι είχαμε να κάνουμε με μία καλύτερη ομάδα από μας, δώσαμε μέχρι την τελευταία ρανίδα των δυνάμεών μας και καταφέραμε στο τέλος, να κατακτήσουμε αυτή την κατάκτηση του κυπέλλου. Ο Πανλευκάδιος μέσα στο γήπεδο είναι καλύτερη ομάδα από μας, εμείς όμως έπρεπε να παίξουμε αυτό που μπορούσαμε να παίξουμε και κάτω από τις συνθήκες που δουλεύουμε. Πήραμε το παιχνίδι, νομίζω, δίκαια και πεντακάθαρα! Στο δεύτερο ημίχρονο, κάναμε μια αλλαγή παίξαμε με τρία χαφ, στην ευθεία, βέβαια είχαμε το σκορ και κλείσαμε τους διαδρόμους κάθετα! Αν ξέρατε με πόση προπόνηση είναι αυτή η ομάδα και πόσους παίκτες, δεν μπορείτε να φανταστείτε το μέγεθος, αυτής της επιτυχίας. Και μην ξεχνάτε ότι αυτή η ομάδα, έχει τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας, στην κατηγορία! Η αλλαγή του Χρήστου Βαρτζιώτη. Πρέπει να ξέρετε ότι από τις 100 προπονήσεις, ο Χρήστος, έχει κάνει τις 50, αυτό σημαίνει 2,5 μήνες απροπόνητος. Είναι μακράν από τους πιο ποιοτικούς παίκτες που υπάρχουν στην κατηγορία, μας έδωσε αυτό που μπορούσε και μην ξεχνάτε ότι σε 15 μέρες, έχει παίξει 120 λεπτά, 90 και 90. Έγινε αναγκαστική αλλαγή. Πετύχαμε δύο καταπληκτικά γκολ σε κρίσιμα σημεία, αμέσως μετά το γκολ που δεχθήκαμε. Για να πάρεις το παιχνίδι, από μια τέτοια ομάδα, πρέπει να εκμεταλλευτείς το χρονικό σημείο, που θα σκοράρεις. Σε μας σήμερα, η τύχη, σ' αυτό το κομμάτι, ήταν με το μέρος μας.

Πολυχρόνης Τόρες: Το κύπελλο το αφιερώνουμε πρώτα στον πρόεδρο της ομάδας τον Γιάννη τον Κλοτσώνη και μετά σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο που ήρθε από την Πάργα, να μας δει, να μας υποστηρίξει. Πιστεύω ότι διαχειριστήκαμε καλά το παιχνίδι, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, Όπως είπε και ο Κώουτς , οι πιο πολλοί παίκτες είναι με τις μισές προπονήσεις και ήταν λογικό με μια ομάδα σαν τον Πανλευκάδιο, κάποια στιγμή, να μείνουμε από δυνάμεις. Όπως εγώ που κάποια στιγμή έπαθα κράμπες και ζήτησα αναγκαστική αλλαγή. Θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στο πρωτάθλημα, αλλά η ομάδα είχε φτάσει κάποια στιγμή, να είναι με 11 και με 12 παίκτες και δεν είχαμε λύσεις από τον πάγκο, όπως έχει ο Πανλευκάδιος, το Καναλάκι, το Μαραντοχώρι. Αν είχαμε το βάθος του πάγκου, θα διεκδικούσαμε σίγουρα, κάτι καλύτερο.



Ο αγώνας έχει λήξει και τα πανηγύρια έχουν αρχίσει, στη φωτογραφία οι παίκτες του Απόλλωνα έχουν στα... ύψη, τον αρχιτέκτονα αυτής της τεράστιας επιτυχίας, τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Μουστάκα




Κυπελλούχος της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας 2017, ο Θεός Απόλλων Πάργας! -Αφιερωμένο στον Γιάννη Κλοτσώνη! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2017 Rating: 5 Σε ένα παιχνίδι με πολύ καλό θέαμα, που πρόσφερε συγκινήσεις στον πολύ κόσμο που το παρακολούθησε, ήταν ο τελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: