728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Αδελφοποίηση Τρίπολης και Πρέβεζας




Μια μοναδική συνάντηση δυο πόλεων της Πρέβεζας και της Τρίπολης , οι οποίες στο πέρασμα του χρόνου έγραψαν η κάθε μια την δική της ιστορία πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

Μεγάλος απών και ταυτόχρονα με έναν “μαγικό “ τρόπο παρών, ήταν ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης ο οποίος 90 χρόνια μετά τον τραγικό θάνατό του στην Πρέβεζα “επέστρεψε” στην Τρίπολη, την πόλη όπου γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα του ποιητικά όνειρα.

Η αδελφοποίηση των Δήμων Τρίπολης και Πρέβεζας που υπογράφηκε μεταξύ των Δημάρχων Δημήτρη Παυλή και Χρήστου Μπαϊλη χαρακτηρίστηκε ως μια ιστορική στιγμή για τα πολιτιστικά -και όχι μόνο- δρώμενα των δύο πόλεων.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης παρουσία των Δημάρχων των δύο πόλεων Δημήτρη Παυλή και Χρήστου Μπαϊλη , της εντεταλμένης συμβούλου Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας Ελευθερίας Αγγέλη και σύσσωμων των φορέων και των αρχών της περιοχής.

Ο κ.Παυλής εξέφρασε την μεγάλη χαρά του για την ευόδωση των προσπαθειών αδελφοποίησης των δύο πόλεων η οποία ως ιδέα εκκρεμούσε εδώ και δεκαετίες , ενώ ο κ.Μπαϊλης μίλησε για μια κορυφαία στιγμή η οποία δρομολογεί την συνεργασία Τρίπολης και Πρέβεζας σε πολλά επίπεδα.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε της υπογραφής του πρωτοκόλλου συνεργασίας των δύο πόλεων συμμετείχε μουσικό σχήμα από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας με την υψίφωνο Μαριάννα Τζαφέρι και τις καθηγήτριες πιάνου Δήμητρα Αποστολίδη και Κωσταντίνα Ντούσια οι οποίες παρουσίασαν μεταξύ άλλων δύο μελοποιημένα ποιήματα του Κώστα Καρυωτάκη από τον αείμνηστο Πρεβεζάνο συνθέτη Σπύρο Δήμα .

Επίσης η Χορωδία Τρίπολης (υπό την μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Γαργαλιώνη) ερμήνευσε πέντε μουσικά κομμάτια που φέρουν την “υπογραφή” του Κώστα Καρυωτάκη και του επίσης πρόωρα χαμένου συνθέτη Δημήτρη Λάγιου τα οποία μελοποιήθηκαν πριν από αρκετά χρόνια για την Χορωδία χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουν ηχογραφηθεί .


Αδελφοποίηση Τρίπολης και Πρέβεζας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Νοεμβρίου 05, 2018 Rating: 5 Μια μοναδική συνάντηση δυο πόλεων της Πρέβεζας και της Τρίπολης , οι οποίες στο πέρασμα του χρόνου έγραψαν η κάθε μια την δική της ιστορί...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: