728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Προχωρούν οι διαδικασίες: Γαρίδα, σαρδέλα και κουτσομούρα Αμβρακικού πάνε για ΠΟΠ



Τρία αλιεύματα του Αμβρακικού, η γαρίδα, η σαρδέλα και η κουτσομούρα, θα προωθηθούν για την ένταξή τους στα Προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, Στράτο Ιωάννου η διαδικασία προχωρά με την κατάθεση των σχετικών φακέλων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η υψηλή διατροφική αξία της γαρίδας, της σαρδέλας και της κουτσομούρας του Αμβρακικού, κατέδειξε επιστημονική έρευνα του Τμήματος Γεωπονίας της Άρτας, που χρηματοδότησε η περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας.
Ο χαρακτηρισμός ΠΟΠ, σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, αναμένεται να δώσει προστιθέμενη αξία σε αυτά τα προϊόντα αλλά και στην περιοχή του Αμβρακικού»

Να θυμίσουμε ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σαρδέλας και της γαρίδας του Αμβρακικού που μπορούν να οδηγήσουν στην υποβολή φακέλου για να χαρακτηριστούν ως καινοτόμα προϊόντα Π. Ο. Π. Αμβρακικού, ανέδειξε το έργο «Προσδιορισμός και ταυτοποίηση καινοτόμων προϊόντων Π. Ο. Π. ή Π. Γ. Ε. Αμβρακικού συγκεκριμένων ειδών της ιχθυοπανίδας του Αμβρακικού κόλπου στο πλαίσιο της αξιοποίησης και της αειφόρου διαχείρισης των ιχθυαποθεμάτων του κόλπου».

Τα αποτελέσματα του έργου παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Πρέβεζα και μέσα από τις εισηγήσεις διαφάνηκε πως τόσο η σαρδέλα όσο και η γαρίδα αλλά και η κουτσομούρα του Αμβρακικού όχι μόνο έχουν μοναδικές ιδιότητες αλλά και ευεργετικές δράσεις στην υγεία του ανθρώπου, ενώ η σαρδέλα και η γαρίδα του Αμβρακικού έχουν στοιχεία που μπορούν να δηλώσουν τη μοναδικότητά τους.

Πηγή: https://www.prevezatoday.gr/
Προχωρούν οι διαδικασίες: Γαρίδα, σαρδέλα και κουτσομούρα Αμβρακικού πάνε για ΠΟΠ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018 Rating: 5 Τρία αλιεύματα του Αμβρακικού, η γαρίδα, η σαρδέλα και η κουτσομούρα, θα προωθηθούν για την ένταξή τους στα Προϊόντα Προστατευόμενης Ονομ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: