728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σπ. Κυριάκης: Ένα βήμα πριν το λουκέτο το Κέντρο Υγείας Πάργας! Ξανά υπόλογος ο Κ. Μπάρκας



Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος λουκέτου στο Κέντρο Υγείας Πάργας, λόγω συνταξιοδότησης του μόνιμου γιατρού που είχε απομείνει. Προς το παρόν επικουρούν στις εφημερίες κάποιοι γενικοί γιατροί από άλλα Κέντρα Υγείας, ενώ τα πρωινά λειτουργεί μόνο με αγροτικούς γιατρούς.

Ο Σπύρος Κυριάκης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, σε δηλώσεις του για το συγκεκριμένο θέμα στη Τ.Φ., κατηγορεί τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκα για αθέτηση των δεσμεύσεών του.

«Το δικαίωμα των Παργινών στην Υγεία, καταπατείται από τα ψέματα, ελλείψεις και καθυστερήσεις της κυβέρνησης που κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό για να κρύψει την ανικανότητά της. Ο κ. Μπάρκας είναι ξανά υπόλογος στους πολίτες για τα παραμύθια που έλεγε» αναφέρει ο κ. Κυριάκης, τονίζοντας πως «Αυτή τη στιγμή τίθεται ζήτημα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Πάργας λόγω έλλειψης γιατρών, θέμα για το οποίο έχω αναφερθεί επανειλημμένως και έχω επισημάνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Ενώ έταζαν αθρόες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, αντιθέτως το μόνιμο προσωπικό μειώθηκε κατά 7.023 επί των ημερών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Κέντρα Υγείας κτλ) μειώθηκε κατά 2.208, ενώ στο ΕΚΑΒ κατά 114 διασώστες. Οι ελάχιστες προσλήψεις που έχουν γίνει αφορούν κυρίως επικουρικούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ.Από τις 239 ΤΟΜΥ που εξήγγειλε ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας, λειτουργούν μόνο 12% με υποτυπώδη παροχή υπηρεσιών. Παρά τις εξαγγελίες τα πρώην ΙΚΑ – ΠΕΔΥ – Αστικά Κέντρα Υγείας (πλέον όλα λέγονται ΚΥ), δεν στελεχώνονται ούτε με τις βασικές ειδικότητες, μεταξύ αυτών και της Πάργας.

Καλώ σήμερα τον Κυβερνητικό Βουλευτή Κ. Μπάρκα να δώσει άμεση λύση στο μείζον ζήτημα της Υγείας των Παργινών, ειδάλλως να δηλώσει επίσημα την ανικανότητά του» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κυριάκης.

Άρης Τσελίκος


Σπ. Κυριάκης: Ένα βήμα πριν το λουκέτο το Κέντρο Υγείας Πάργας! Ξανά υπόλογος ο Κ. Μπάρκας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Αυγούστου 24, 2018 Rating: 5 Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος λουκέτου στο Κέντρο Υγείας Πάργας, λόγω συνταξιοδότησης του μόνιμου γιατρού που είχε απομείνει. Προς το παρ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: