728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ιωάννινα: Πρωτάθλημα σκι στο κανάλι Αμφιθέας

Οι αγώνες περιλαμβάνουν και τα τρία αγωνίσματα, δηλαδή σλάλομ, φιγούρες και άλμα, και προβλέπεται να είναι και φέτος ιδιαίτερα θεαματικοί.


Στα Ιωάννινα, στο κανάλι της Αμφιθέας, θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα θαλάσσιου σκι Ευρώπης - Αφρικής 2018, την 1η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Μια διοργάνωση που έλκει τηλεοπτικά δίκτυα από 26 και πλέον χώρες και πλήθος από επισκέπτες, οι οποίοι συνδυάζουν την παρακολούθηση των αγώνων με διακοπές στην ευρύτερη περιοχή.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν εξ ολοκλήρου στο κανάλι της Αμφιθέας. Το μεν Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Open την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου του 2018, το δε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Seniors την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου του 2019. Η Εθνική Ελλάδος θα αγωνιστεί με όλες τις εθνικές ομάδες Ευρώπης και Αφρικής. Οι πανευρωπαϊκοί αγώνες περιλαμβάνουν και τα τρία αγωνίσματα, δηλαδή σλάλομ, φιγούρες και άλμα, και προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα θεαματικοί και μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω της συμμετοχής της εθνικής μας ομάδας. Τα Ιωάννινα εξασφάλισαν επίσης και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα +35 θαλάσσιου σκι του 2019, αλλά και το Ανδρών - Γυναικών 2019 +35 Championships.

Το κανάλι όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες έχει κατασκευαστεί το 2013-2014 ειδικά για αγώνες θαλάσσιου σκι και Wakeboard, δίπλα ακριβώς στη λίμνη Ιωαννίνων και έχει ήδη ενταχθεί στο διεθνές καλεντάρι, διεκδικώντας ακόμη μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα. Δεν δημιουργεί προβλήματα στη χλωρίδα και στην πανίδα της περιοχής, αφού δεν επηρεάζει το οικοσύστημα. Πάντως, κατά την περίοδο της κατασκευής του υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, αφού θεωρήθηκε ότι διαταράσσει τον υγροβιότοπο της Αμφιθέας που είναι ένα ευαίσθητο οικοσύστημα της λίμνης Παμβώτιδας, μεγάλης αξίας λόγω των πηγών και των σημαντικών ενδιαιτημάτων και σπανίων ειδών χλωρίδας και πανίδας.




Σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Ιωαννιτών, Παντελής Κολόκας, τόνισε πως με αυτούς τους αγώνες τα Ιωάννινα προβάλλονται και μπορούν να διεκδικήσουν τη διεξαγωγή διεθνών διοργανώσεων στο άθλημα του θαλάσσιου σκι κάθε χρόνο. Στόχος, όπως είπε, είναι να εξελιχθεί το συγκεκριμένο κανάλι στο μεγαλύτερο κέντρο για το συγκεκριμένο σπορ στην Ευρώπη. Θεωρεί ότι η ανάθεση της διεξαγωγής των αγώνων αυτών στην πόλη των Ιωαννίνων, αποτελεί καρπό των προσπαθειών της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και του Ομίλου Θαλάσσιου Σκι Παμβώτιδας, συγκεκριμένα της προέδρου Κατερίνας Χαρίση και του προπονητή Σωτήρη Χατζή, που είχαν όραμα, εδώ και χρόνια, τους συγκεκριμένους αγώνες. Τα επόμενα βήματα θα πρέπει να είναι προσεκτικά ώστε να αναπτυχθεί περισσότερο ο ναυταθλητισμός, πάντα με σεβασμό στη λίμνη με το ευαίσθητο οικοσύστημά της, αλλά και το βλέμμα στραμμένο στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, που πριν δημιουργηθεί το κανάλι ήταν σκουπιδότοπος και χώρος γεμάτος παράνομους κυνηγούς. Τέλος, ο κ. Κολόκας δεν έκρυψε πως μεγάλος στόχος είναι τα Γιάννενα να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων του 2020.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι, μολονότι το άθλημα αποδίδεται ως «θαλάσσιο σκι», στην πραγματικότητα λέγεται σκι του νερού (WaterSki). Το αγωνιστικό θαλάσσιο σκι δεν γίνεται στη θάλασσα, αλλά πραγματοποιείται σε λίμνες, φράγματα ή τεχνητές λίμνες όπως στην περίπτωση των Ιωαννίνων. Για τον λόγο αυτό ζητείται από την πολιτεία να επιτρέψει την ανάπτυξη αυτού του εντυπωσιακού αθλήματος στα φράγματα ή και τη δημιουργία, είτε από τις αθλητικές ομοσπονδίες είτε από ιδιώτες, τεχνητών λιμνών για την ανάπτυξη του αγωνιστικού θαλάσσιου σκι και του αθλητικού τουρισμού.


Ιωάννινα: Πρωτάθλημα σκι στο κανάλι Αμφιθέας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Αυγούστου 24, 2018 Rating: 5 Οι αγώνες περιλαμβάνουν και τα τρία αγωνίσματα, δηλαδή σλάλομ, φιγούρες και άλμα, και προβλέπεται να είναι και φέτος ιδιαίτερα θεαματικοί...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: