728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

«Δεν υπάρχει ασφαλές όριο στην κατανάλωση αλκοόλ»

Ερευνητές καταρρίπτουν τον μύθο ότι ένα ποτηράκι κρασί κάνει καλό στην υγεία



Άσχημα τα νέα για όσους πιστεύουν ότι ένα ποτηράκι κρασί την ημέρα κάνει καλό.

Μία νέα παγκόσμια έρευνα επιβεβαίωσε παλαιότερα συμπεράσματα που υποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κανένα ασφαλές όριο στην κατανάλωση αλκοόλ.

Οι ερευνητές παραδέχονται ότι η κατανάλωση οινοπνευματωδών με μέτρο μπορεί να προστατεύει από παθήσεις καρδιολογικές, αλλά συμπέραναν ότι ο κίνδυνος για καρκίνο και άλλες ασθένειες ουσιαστικά υπερέχει αυτών των ωφελειών.

Όπως αναφέρει το BBC, η έρευνα εξέτασε τα επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ και τις συνέπειες της στην υγεία σε 196 χώρες μεταξύ των ετών 1990-2016. Με στοιχεία από ανθρώπους 15 έως 95 χρονών, οι ερευνητές σύγκριναν αυτούς που δεν πίνουν καθόλου με αυτούς που πίνουν ένα ποτό την ημέρα. Βρήκαν ότι από 100.000 μη πότες, οι 914 ανέπτυξαν ένα πρόβλημα υγείας που συνδέεται με το αλκοόλ, όπως καρκίνος.

Για ανθρώπους που έπιναν δύο ποτά την ημέρα, 63 επιπλέον άτομα ασθένησαν από κάτι σχετικό μέσα σε έναν χρόνο, αύξηση του 7%. Αλλά για όσους κατανάλωναν 5 ποτά την ημέρα, η αύξηση ήταν της τάξης του 37%, ή 338 άτομα με σχετικό πρόβλημα υγείας.

«Η ισχυρή σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης αλκοόλ και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, τραυματισμών και λοιμωδών παθήσεων αντισταθμίζουν τις θετικές συνέπειες για τις καρδιολογικές παθήσεις. Αν και οι κίνδυνοι για την υγεία είναι μικροί με την ελάχιστη κατανάλωση αλκοόλ ανά ημέρα, μεγαλώνουν ραγδαία όσο οι άνθρωποι πίνουν περισσότερο» εξηγεί επιστήμονας που συμμετείχε στην έρευνα.

Παγκοσμίως ένας στους τρεις ανθρώπους πίνει αλκοόλ και αυτό συνδέεται με περίπου το 1/10 των θανάτων μεταξύ 15 και 49 χρονών.

«Δεν υπάρχει ασφαλές όριο στην κατανάλωση αλκοόλ, αλλά η κυβέρνηση δεν συνιστά στον κόσμο να αποφεύγει να πίνει. Όπως το σκέφτομαι δεν υπάρχει ασφαλές πεδίο και όριο στη ζωή γενικώς, αλλά κανείς δεν συνιστά αποχή από αυτή» τονίζει ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Cambridge David Spiegelhalter.

«Δεν υπάρχει ασφαλές όριο στην κατανάλωση αλκοόλ» Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Αυγούστου 25, 2018 Rating: 5 Ερευνητές καταρρίπτουν τον μύθο ότι ένα ποτηράκι κρασί κάνει καλό στην υγεία Άσχημα τα νέα για όσους πιστεύουν ότι ένα ποτηράκι κρασ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: