728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Φωνάζει και το Ζαγόρι για τα διόδια




Μετά τους Δήμους Ιωαννιτών και Δωδώνης, και ο Δήμος Ζαγορίου προστίθεται σε αυτούς που αντιδρούν στην αύξηση της τιμής των διοδίων, στην Εγνατία Οδό.

Η υπόθεση για δωρεάν διέλευση των κατοίκων του Ανατολικού Ζαγορίου που είχε δοθεί από την Κυβέρνηση έμεινε στα λόγια και αντί αυτής έρχεται αύξηση σε όλους τους σταθμούς όπως και σε αυτόν του Δροσοχωρίου που ενδιαφέρει άμεσα την περιοχή.

Ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου με νέο έγγραφο που απέστειλε πρόσφατα, (πριν δημοσιοποιηθούν οι αυξήσεις που θα ισχύσουν από το επόμενο έτος), προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη (και στον υφυπουργό Νίκο Μαυραγάνη) και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, καλούσε εκ νέου την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το λάθος που δεν διορθώνει, ως όφειλε και υποσχέθηκε. Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Ζαγορίου είχε προσφύγει στο ΣτΕ κατά της λειτουργίας του σταθμού διοδίων Παμβώτιδας.

Από πλευράς κυβερνητικών παραγόντων υποστηρίζεται ότι η αρχική απόφαση, για την απαλλαγή κατοίκων όμορων περιοχών (εν προκειμένω εξαιρέθηκαν οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Μετσόβου και όχι του Ανατολικού Ζαγορίου, παρόλο που κινούνται από τον ίδιο δρόμο), που εγκρίθηκε από τους θεσμούς δεν μπορεί να συμπληρωθεί ή να τεθεί νέο αίτημα ελέω κλεισίματος της τρίτης αξιολόγησης. Παρέπεμπαν στην εφαρμογή (εντός του 2018, όπως διατείνονταν) του ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος χρέωσης για τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου και πριν αυτή έρθει (που και αυτή θα κοστίζει αρκετά),οι κάτοικοι του Δήμου Ζαγορίου που χρησιμοποιούν την Εγνατία έμειναν εκτός απαλλαγής, έστω για τη χρονιά που διανύουμε.

Γενικότερα, η μεγάλη αύξηση των διοδίων της Εγνατίας που αποτελεί δημόσιο έργο και τα πολύ ακριβά διόδια της Ιόνιας (προβάλλεται ως δικαιολογία ότι είναι έργο παραχώρησης) θα πλήξει, πέραν των μετακινήσεων των Ηπειρωτών, και την έλευση επισκεπτών ιδίως από τη Βόρεια Ελλάδα μέσω Εγνατίας και επομένως την τουριστική κίνηση και προς το Ζαγόρι.

Σε δήλωση για το μείζον αυτό ζήτημα ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου αναφέρει: «Ανεξάρτητα από το πότε θα εφαρμοστούν τα αναλογικά διόδια και τι θα γίνει με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας οδού, τις επερχόμενες μεγάλες αυξήσεις στα διόδια, με τις οποίες διαφωνούμε κάθετα και προτείνουμε να ισχύσουν απαλλαγές για συχνούς χρήστες και μόνιμους κατοίκους, ο Δήμος μας απαιτεί ίση μεταχείριση με τον όμορο Δήμο Μετσόβου και την απαλλαγή των μονίμων κατοίκων του Ανατολικού Ζαγορίου, της Βοβούσας και της Λεπτοκαρυάς, από το αντίτιμο στο σταθμό Παμβώτιδας. Ζητούμε, έστω και τώρα την απαλλαγή που δικαιούται το Αν. Ζαγόρι».


Φωνάζει και το Ζαγόρι για τα διόδια Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018 Rating: 5 Μετά τους Δήμους Ιωαννιτών και Δωδώνης, και ο Δήμος Ζαγορίου προστίθεται σε αυτούς που αντιδρούν στην αύξηση της τιμής των διοδίων, στην ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: