728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μαθητές και Paguristas σε δράση!




Ακόμη μια δραστηριότητα, της ανοικτής εθελοντικής ομάδας πολιτών των Ιωαννίνων Paguristas, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, αυτή τη φορά στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ‘’Νοιάζομαι και δρώ’’ το οποίο έχει ως στόχο την ανάπτυξη της ενεργού κοινωνικής προσφοράς στα παιδιά και στους νέους μέσω βιωματικών δράσεων.

Συνολικά 370 μαθητές από 18 σχολεία του λεκανοπεδίου βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης κι έδρασαν, είδαν, έμαθαν, δημιούργησαν, προβληματίστηκαν, έκριναν, σκέφτηκαν κι έστειλαν μήνυμα σημαντικό σε όλους μας.

Και φέτος οι Paguristas προσέφεραν τρεις δικές τους ιδέες, τις οποίες οργάνωσαν ως δραστηριότητες, με σκοπό την παρακίνηση μαθητών-πολιτών αλλά και τη στηλίτευση, σε αρκετές περιπτώσεις, κρατικών αρχών, πάντα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης συμπεριφορών οι οποίες άπτονται της ζωής όλων μας.

1) Μια από τις ιδέες των Γιαννιωτών εθελοντών αφορoύσε την καθαριότητα της πόλης μας και πιο συγκεκριμένα την άσχημη εικόνα του δημοσίου χώρου. Με σύνθημα ‘’κοίτα ψηλά-μην πετάς σκουπίδια κάτω’’ πολύχρωμα αυτοσχέδια καλαθάκια-κάδοι απορριμμάτων τοποθετήθηκαν σε 35 σημεία επί των κεντρικών και πολυσύχναστων οδών της Ιωαννίνων.

Οι Paguristas ζήτησαν απ’ τους μαθητές να δημιουργήσουν με τα δικά τους χέρια χάρτινους κάδους και να τους τοποθετήσουν μαζί στο κοινό μας σπίτι, τα Γιάννενα! Αυτοί οι κάδοι θα παραμείνουν στα σημεία για μια ολόκληρη εβδομάδα, δίνοντας τη δυνατότητα να αντικρύσουν το μήνυμα χιλιάδες συμπολίτες μας.

Οι Paguristas πιστεύουν ότι πρέπει, αξίζουμε και μπορούμε να ζήσουμε σε μια πόλη καθαρή, αρκεί να αναλάβουμε ο καθένας την ευθύνη η οποία μας αναλογεί. Επί του θέματος, οι αρμόδιοι φορείς να φροντίζουν για την ύπαρξη κάδων σε κάθε σημείο της πόλης (σε περιπτώσεις που λείπουν) και οι πολίτες να σέβονται το δημόσιο χώρο δίχως αστείες δικαιολογίες.

2) Μία άλλη δραστηριότητα (πρόταση των Paguristas) περιελάμβανε και φέτος γκρουπάκια μαθητών οι οποίοι έκαναν μικρή βόλτα με φίλους, οι οποίοι μετακινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο ή καροτσάκι, με σκοπό να καταδειχθεί στους μαθητές η μεγάλη δυσκολία κινητικότητας και προσβασιμότητας των ατόμων με κινητικά προβλήματα στην πόλη μας.

3) Τέλος, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των κινούμενων οδηγών σχετικά με το θέμα χρήσης ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση ενώ με σχεδιασμένα επίσης από μαθητές πλακάτ έγινε κάλεσμα για σεβασμό των διαβάσεων πεζών από τους οδηγούς αλλά και ορθής χρήσης τους από τους πεζούς.


Μαθητές και Paguristas σε δράση! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Μαΐου 19, 2018 Rating: 5 Ακόμη μια δραστηριότητα, της ανοικτής εθελοντικής ομάδας πολιτών των Ιωαννίνων Paguristas, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, αυτή τη...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: