728x90 AdSpace

Ειδησεις

[recent][ticker2]
19 Μαΐου 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μηνύματα των Βουλευτών, Μπάρκα και Γιαννάκη καθώς και του Δημάρχου Ζηρού , Ν.Καλαντζή για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης κ. Στέργιος Γιαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την Ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων:Η 19η Μαΐου είναι η Ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Είναι η Ημέρα που ο, ανά τον κόσμο, διάσπαρτος Ποντιακός Ελληνισμός – ζωντανό κομμάτι του οικουμενικού ελληνισμού – επιβεβαιώνει την ισχυρή του θέληση, την αγωνιστικότητα, το χρέος και το εθνικό καθήκον, για την με κάθε θεμιτό μέσο διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Είναι το δικαίωμα και η υποχρέωση στην Μνήμη της τραγικότερης σελίδας του ελληνικού πληθυσμού που ζούσε στο οθωμανικό κράτος και στοίχισε τη ζωή σε 1.000.000 Έλληνες, Ελληνίδες και παιδιά.

Όσοι κατάφεραν να επιζήσουν εκριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες και κατέφυγαν διωκόμενοι πρόσφυγες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Μεταξύ των περιοχών στις οποίες εγκαταστάθηκαν είναι και ο Νομός μας, είναι η Νέα Κερασούντα, ο Αρχάγγελος, η Νέα Σινώπη και η Νέα Σαμψούντα, του Νομού Πρεβέζης.
Μήνυμα βουλευτή Ν. Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα, για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα σεβασμού και τιμής στους, 353.000 δολοφονημένους και τις χιλιάδες διωγμένους από τις πατρογονικές τους εστίες, Έλληνες Ποντίους.
Τιμούμε τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, επιτελώντας το επιτακτικό χρέος της Μνήμης, γιατί η Μνήμη είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τη Γνώση, για τον Πολιτισμό, για την Πρόοδο και για το Μέλλον.
Τιμούμε τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, λέγοντας «όχι» στην άγνοια, την αδιαφορία και την παραχάραξη της Ιστορίας.
Τιμούμε τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, γιατί έτσι επιβάλλει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η ευθύνη όλων μας απέναντι στις νέες γενιές.
Είναι χρέος μας, ακόμη, να διεκδικήσουμε την παγκόσμια αναγνώριση του φρικτού εγκλήματος που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός, όχι στο όνομα της εκδίκησης, αλλά στο όνομα της αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, είναι υποχρέωση του πολιτικού και πνευματικού κόσμου της Τουρκίας να αναγνωρίσει το έγκλημα ενάντια στον Ποντιακό Ελληνισμό, γιατί η ιστορική ειλικρίνεια αποτελεί τη βάση για ένα μέλλον φιλίας, συνεργασίας και ειρήνης.


Μήνυμα Δημάρχου Ζηρού για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων


Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος, με αφορμή την ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου, προέβη στο ακόλουθο μήνυμα: “Η 19ηΜαΐου είναι ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, όπως την καθιέρωσε η Βουλή των Ελλήνων με το ν. 2193/1994. Τιμούμε τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, επιτελώντας ένα ιερό χρέος, απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς αλλά και στους χιλιάδες διωγμένους και ξεριζωμένους.
Αντιδρούμε στη λήθη και στην αδιαφορία καθώς και στην παραχάραξη της Ιστορίας που επιχειρεί σκοπίμως, εντόνως και κατ' εξακολούθηση να πράττει η Τουρκία.
Έχουμε υποχρέωση, όχι μόνο να μην ξεχάσουμε τα όσα συνέβησαν τότε, αλλά και να διεκδικούμε ασίγαστα την παγκόσμια αναγνώριση του φρικτού εγκλήματος που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός. Είναι προφανές ότι δεν επιζητάμε κάποιου είδους εκδίκηση, αλλά να αποκατασταθεί και να αναγνωρισθεί μία ιστορική αλήθεια. Μόνο αναδεικνύοντας και αναλύοντας τις μαύρες σελίδες, μπορούμε να ελπίζουμε ότι δεν θα τις ξαναζήσουμε στο μέλλον.
Ταυτόχρονα έχουμε χρέος να ενθαρρύνουμε, να συγχαίρουμε και να στηρίζουμε τους Έλληνες του Πόντου και τους απογόνους τους σήμερα. Τους πρώτους γιατί ξεριζωμένοι και με μόνο εφόδιο την πίστη τους, ήρθαν στον τόπο και στην πατρίδα μας, και κατάφεραν, αρχίζοντας από το 'μηδέν', να ξανασταθούν στα πόδια τους και οι απόγονοι επειδή κατάφεραν, έχοντας ελάχιστα μέσα, να προκόψουν.
Στον Δήμο μας είχαμε την τύχη να εγκατασταθούν πολλοί Έλληνες του Πόντου, οι οποίοι πρόσθεσαν στον τόπο μας και τον μπόλιασαν με την κουλτούρα και την αξιοσύνη τους”. 
 
Εκδήλωση μνήμης στη Ν. Κερασούντα

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή 20 Μαΐου στη Νέα Κερασούντα ο Ποντιακός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει επετειακές εκδηλώσεις. Το πρωί κατά τη θεία λειτουργία στον Ι.Ν. της Σωτήρος θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, ενώ στις 7 το απόγευμα θ' ακολουθήσει εκδήλωση με καταθέσεις στεφάνων, ομιλίες για τη Γενοκτονία και τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, ενώ χορευτικές ομάδες θα χορέψουν ποντιακούς χορούς.

PrevezaBest: Προς αποφυγήν των όποιων παρεξηγήσεων, τα μηνύματα των ανωτέρω τοποθετήθηκαν με σειρά προτεραιότητας.


ΠΡΕΒΕΖΑ: Μηνύματα των Βουλευτών, Μπάρκα και Γιαννάκη καθώς και του Δημάρχου Ζηρού , Ν.Καλαντζή για τη Γενοκτονία των Ποντίων Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Μαΐου 19, 2018 Rating: 5 Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης κ. Στέργιος Γιαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την Ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων: Η 19...

Ετικετες

Αντιδρασεις:

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: