728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Επικήδειος Λόγος του Δημάρχου Πάργας Αντώνιου Νάστα στην εξόδιο ακολουθία του πρώην Δημάρχου Σπύρου Λέκκα



Με σεβασμό, συγκίνηση και θλίψη, η Πάργα αποχαιρετά σήμερα ένα εκλεκτό τέκνο της, τον Σπύρο Λέκκα.
Έναν άνθρωπο της Αυτοδιοίκησης, του οποίου η διαδρομή και η δράση σημάδεψαν την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.
Αποχαιρετούμε ταυτόχρονα έναν φίλο, έναν σωστό επιχειρηματία και οικογενειάρχη, έναν καλό πολίτη, που όσοι τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του, μόνο θετικές απόψεις και αναμνήσεις έχουν να καταθέσουν.
Γιατί ο Σπύρος Λέκκας, είχε ισχυρή την αίσθηση του καθήκοντος, της προσφοράς και της κοινωνικής συμμετοχής.
Γόνος γνωστής παργινής οικογένειας, γεννήθηκε στην Πάργα στις 27/1/1940 όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο της Κέρκυρας.
Πρώτος μεταπολιτευτικός Δήμαρχος, εξελέγη για πρώτη φορά το 1975 και διετέλεσε επί σειρά ετών Δήμαρχος της Πάργας.
Άνθρωπος διακριτικός, λιτός και χαμηλών τόνων, με ήθος και εντιμότητα.
Απεχθάνονταν την περίσσια προβολή και ξεχώριζε για την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα του.
Ενεργός πολίτης, οραματιστής, με συμμετοχή στα κοινά, με δράσεις και με μετρήσιμα αποτελέσματα.
Το όνομά του συνδέθηκε με το σημαντικό έργο της ύδρευσης της Πάργας από τις γεωτρήσεις «Τρυπητό», έργο που έδωσε οριστική λύση στο μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε και αποτελούσε το βασικό εμπόδιο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Βλέποντας μπροστά, όπως οφείλουν να κάνουν πάντα οι αιρετοί, ήταν εκείνος που στη θητεία του εκπονήθηκαν οι μελέτες για την αποχέτευση και το βιολογικό της Πάργας.
Με βάση τις μελέτες αυτές, έγινε στη συνέχεια η ένταξη και η χρηματοδότηση του έργου από το Ταμείο Συνοχής.
Γνωστοί σε όλους είναι επίσης οι αγώνες του για το Σχέδιο Πόλης της Πάργας.
Ένας πραγματικός δημοκράτης που δε διαχώριζε τους άλλους από τις πολιτικές τους προτιμήσεις, αλλά με βάση την προσήλωσή τους σε αρχές και αξίες.
Ο μεταπολιτευτικός Δήμος Πάργας ταυτίστηκε με το όνομά του και η συνεισφορά του στην ανάδειξη της Πάργας σ’ έναν από τους βασικότερους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς της πατρίδας μας, ήταν καθοριστική.
Ένας άξιος Δήμαρχος που βρίσκονταν ταυτόχρονα στην πρώτη γραμμή, όχι μόνο για τα μεγάλα αλλά και για τα μικρότερα και εξίσου σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας.
Κέρδισε δίκαια, με σκληρή προσωπική δουλειά και με τον χαρακτήρα του, την εκτίμηση και το σεβασμό των συμπολιτών του, των συναδέλφων του στην Αυτοδιοίκηση, των εργαζόμενων και των πολιτικών.
Δεν είναι τυχαίο, ότι μετά τον Σπύρο Λέκκα, κανείς άλλος στην Πάργα δεν κατάφερε να εκλεγεί Δήμαρχος για δεύτερη θητεία.
Για όσους υπηρετούμε την αυτοδιοίκηση, ο Σπύρος αφήνει μια μεγάλη παρακαταθήκη και θα αποτελεί για εμάς συνεχή πηγή έμπνευσης.

Δήμαρχε Σπύρο,
Φτωχότερη είναι πλέον η πόλη της Πάργας και ο Δήμος μας από τη δυσαναπλήρωτη απουσία σου.
Σε αποχαιρετούμε, σήμερα, ήρεμο και γαλήνιο στο τελευταίο και μεγάλο ταξίδι της ζωής σου.
Στη σύζυγό σου, το γιό και τη νύφη σου, την εγγονή σου και σε όλους τους οικείους σου, εκ μέρους και του Δημοτικού Συμβουλίου του Καποδιστριακού Δήμου Πάργας, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.
Ας είναι ελαφρύ το παργινό γενέθλιο χώμα που θα σε σκεπάσει.
Αιωνία σου η μνήμη!



Επικήδειος Λόγος του Δημάρχου Πάργας Αντώνιου Νάστα στην εξόδιο ακολουθία του πρώην Δημάρχου Σπύρου Λέκκα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Μαΐου 22, 2018 Rating: 5 Με σεβασμό, συγκίνηση και θλίψη, η Πάργα αποχαιρετά σήμερα ένα εκλεκτό τέκνο της, τον Σπύρο Λέκκα. Έναν άνθρωπο της Αυτοδιοίκησης, του οπ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: