728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τα παιδιά μαθαίνουν να σώζουν ζωές!




Η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (Ε.Ε.Ε.Π.Φ.) σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας ξεκίνησαν την κοινή τους πορεία υλοποιώντας το πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ. Πρώτο σχολείο που εκπαιδεύτηκε μετά τη συμφωνία συνεργασίας είναι το 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας.

Το Πρόγραμμα, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υλοποιείται με τη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτών, πιστοποιημένων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) και εκπαιδεύει μαθητές σχολικής ηλικίας άνω των 10 ετών, καθώς και εκπαιδευτικούς στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Η δράση που έχει βιωματικό και θεωρητικό χαρακτήρα έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον από τους 150 συμμετέχοντες (μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς) που είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, στις πρώτες βοήθειες σε πνιγμονή από ξένο σώμα, στις αιμορραγίες και στη θέση ανάνηψης.

Το ΚΕΠ Υγείας συνεχίζει την ενεργή δράση του για την πρόληψη, την προαγωγή της υγείας και την ενημέρωση των δημοτών και καλεί όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας να γνωρίσουν το Πρόγραμμα και να δηλώσουν συμμετοχή.

Πληροφορίες στο www.kidssavelives.gr και στο ΚΕΠ Υγείας τηλ. 2665360012 (Δευτέρα & Παρασκευή 09:00 – 14:00).



Τα παιδιά μαθαίνουν να σώζουν ζωές! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018 Rating: 5 Η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (Ε.Ε.Ε.Π.Φ.) σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας ξεκίνησαν τη...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: