728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ερώτηση του Στέργιου Γιαννάκη, για τις καταστροφές και τις πλημμύρες στο νομό Πρέβεζας




ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Βουλευτής Ν. Πρεβέζης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



Αρ. Πρωτ. 1786/ 04-12-2017

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς
Τον Υπουργό Εσωτερικών

κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη
Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

κ. Χρήστο Σπίρτζη
Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

κ. Ευάγγελο Αποστόλου



ΘΕΜΑ: «Καταγραφή ζημιών και αποζημίωση πληγέντων από τις τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες στο Ν. Πρεβέζης»

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων και της εκτεταμένης κακοκαιρίας, υπέστησαν μεγάλες ζημιές σπίτια, καταστήματα, επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες, σταβλικές εγκαταστάσεις, ιχθυοκαλλιέργειες και αγροτικές καλλιέργειες στο Ν. Πρεβέζης.

Λίγες μόνο ημέρες μετά τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα, ήρθε και η σειρά του Νομού μας να έρθει αντιμέτωπος με ακραία καιρικά φαινόμενα με δυσάρεστες συνέπειες για τους κατοίκους οι οποίοι είδαν μέσα σε λίγες ώρες να καταστρέφονται οι περιουσίες τους και οι κόποι μιας ζωής. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Και δυστυχώς για άλλη μία φορά φάνηκε με το χειρότερο τρόπο η αδιαφορία, και η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και καθαρισμού των ποταμών από τους αρμόδιους φορείς.

Απαιτείται η άμεση παρέμβαση ώστε να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές ως πλημμυροπαθείς, η καταγραφή των ζημιών, η αποζημίωση των πληγέντων αλλά και ο προγραμματισμός, βραχυπρόθεσμα, εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων προκειμένου να μη συνεχίσουν να επαναλαμβάνονται παρόμοιες καταστροφές.

Προς τούτο αιτούμεθα:
Την πλήρη απαλλαγή των πληγέντων από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ.
Το πάγωμα των οφειλών τους προς την Εφορία.
Την δωρεάν παροχή ηλεκτροδότησης και ύδρευσης για όσο διάστημα απαιτείται για να αποκατασταθούν τα σπίτια και οι επιχειρήσεις που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή και καταστραφεί ολοσχερώς από τη θεομηνία.



Ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί,

Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβείτε για την άμεση ανακούφιση και αποκατάσταση των πληγέντων από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και πλημμύρες στο Ν. Πρεβέζης;





Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ν.Δ.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ



Ερώτηση του Στέργιου Γιαννάκη, για τις καταστροφές και τις πλημμύρες στο νομό Πρέβεζας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 04, 2017 Rating: 5 ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Βουλευτής Ν. Πρεβέζης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ. 1786/ 04-12-2017 ΕΡΩΤΗΣΗ Προς Τον Υπουργό Εσωτερικών ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: