728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ενδιαφέρον από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για χάλκινο ειδώλιο που βρέθηκε στη Λυγιά



Άδεια μελέτης σε υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης χορήγησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, αναφορικά με χάλκινο ειδώλιο που βρέθηκε στην περιοχή της Λυγιάς στη Δ.Ε. Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας.

Η ερευνήτρια θα χρησιμοποιήσει μέθοδο ανάλυσης XRF, που είναι μη καταστρεπτική και θα προσκομίσει η ίδια το φορητό μηχάνημα για την εργασία αυτή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, όπου φυλάσσεται το αντικείμενο.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα αποτελέσματα των αναλύσεων, θα κατατεθούν στην ΕΦΑ Πρέβεζας και θα διατηρηθεί και αντίγραφο.

Το γεγονός αποτελεί ακόμη ένα δείγμα της σπουδαιότητας των ευρημάτων στην περιοχή μας και τη σπουδαιότητα της Αρχαίας Νικόπολης για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.


πηγη: http://www.atpreveza.gr/index.php/news/politismos/item/24378-endiaferon-apo-to-apnepitsimio-ojfordis.html#.WYnWk8U2PFU.facebook
Ενδιαφέρον από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για χάλκινο ειδώλιο που βρέθηκε στη Λυγιά Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Αυγούστου 08, 2017 Rating: 5 Άδεια μελέτης σε υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης χορήγησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, αναφορικά με χάλκινο ειδώλιο...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: