728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ο Εμπορικός Σύλλογος επαναφέρει τα… κλειστά Σάββατα



Ένα μέτρο που για χρόνια αποτελούσε θέμα συζήτησης αλλά και αντιπαράθεσης στα Γιάννινα, μέτρο που ο ίδιος ο χρόνος τελικά είχε βάλει στα αζήτητα, επανέρχεται με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου.

Και δεν είναι άλλο, από τα... κλειστά Σάββατα! Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων αποφάσισε από τις 22 Ιουλίου μέχρι τις 26 Αυγούστου, τα εμπορικά καταστήματα, η αγορά της πόλης να μένει κλειστή τα Σάββατα.

Η απόφαση εκ των πραγμάτων δεν είναι υποχρεωτική ωστόσο σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να φανεί στην πράξη πόσοι θα την ακολουθήσουν.

Στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου σημειώνεται ότι τίθεται σε εφαρμογή το καλοκαιρινό πενθήμερο, καθώς ο εμπορικός κόσμος έχει ανάγκες από λίγες ημέρες άδειας, έχει δικαίωμα στην ξεκούραση και τις διακοπές.

«Είναι γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία από μας που είμαστε αυτοαπασχολούμενοι στερούμαστε το δικαίωμα στις διακοπές και θα πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι ο τουρισμός στη χώρα μας βρίσκεται σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης. Ποια είναι όμως τα αποτελέσματα της «βαριάς βιομηχανίας» του τουρισμού, που η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια και ο δήμος ευαγγελίζονται; Διεύρυνση ωραρίων, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και παράλληλα όλο και μεγαλύτερο τμήμα των μικρών εμπόρων και συνολικότερα του λαού δεν πηγαίνει διακοπές.

Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στον ελεύθερο χρόνο και στις φτηνές διακοπές. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε ότι το 2017 θα δουλεύουμε 365 το χρόνο χωρίς διακοπές ακριβώς για την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού και του εμπορίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.



Ο Εμπορικός Σύλλογος επαναφέρει τα… κλειστά Σάββατα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Ιουλίου 20, 2017 Rating: 5 Ένα μέτρο που για χρόνια αποτελούσε θέμα συζήτησης αλλά και αντιπαράθεσης στα Γιάννινα, μέτρο που ο ίδιος ο χρόνος τελικά είχε βάλει στα ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: