728x90 AdSpace

Ειδησεις

[recent][ticker2]
14 Ιουλίου 2017

Τα κουπιά του Καναδά στην Παμβώτιδα… Τα Γιάννινα μπορούν να αποτελέσουν διεθνές κέντρο κωπηλασίαςΤα Γιάννινα μπορούν να κερδίσουν την χαμένη ευκαιρία.. Την ευκαιρία που τους στέρησαν κάποιοι το 2004, όταν επέλεξαν τον Σχινιά για την κατασκευή του Ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου.

Η επιλογή ήταν ατυχέστατη και τώρα η πρωτεύουσα της Ηπείρου έχει και πάλι την δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στα διεθνή κωπηλατικά δρώμενα.

Μπορεί να αποτελέσει ένα διεθνές κωπηλατικό κέντρο, φιλοξενώντας μεγάλες διοργανώσεις και ξένες αποστολές.

Η υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού σχεδίου έχει ήδη ξεκινήσει χάρη στη αγαστή συνεργασία του Ν.Ο.Ι. με την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία (ΕΚΟΦΝΣ) και με την έμπρακτη στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών.

Ως αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στα Γιάννενα και προπονείται εντατικά στα νερά της λίμνης αποστολή της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας του Καναδά αποτελούμενη από αθλητές κάτω των 23 ετών, η οποία στη συνέχεια θα μεταβεί στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) της Βουλγαρίας προκειμένου τα πληρώματά της να αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων.

Ο Ν.Ο.Ι. και η ΕΚΟΦΝΣ κατέβαλλαν, με αρωγό τον Δήμο, κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή άφιξη, προσαρμογή και διαμονή της 28μελούς Καναδικής αποστολής στα Γιάννενα, με την προσδοκία ότι θα δημιουργηθεί έτσι ένα καλό προηγούμενο, το οποίο θα οδηγήσει κι άλλες χώρες με κωπηλατική δραστηριότητα στο να επιλέξουν την Παμβώτιδα για τις προπονήσεις των εθνικών ομάδων τους.

Λίγο πριν οι Καναδοί πρωταθλητές μπουν στη λίμνη για προπόνηση, δόθηκε συνέντευξη τύπου στα Λεμβαρχεία του ΕΑΝΚΙ που αποτελούν την «έδρα» τους αυτές τις ημέρες, με τους εκπροσώπους της αποστολής να εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για τις συνθήκες στη λίμνη, την υποδοχή από τον Ν.Ο.Ι. αλλά και για την πόλη των Ιωαννίνων γενικότερα.

Την αποστολή καλωσόρισε εκ μέρους του Θωμά Μπέγκα και του Δημοτικού Συμβουλίου ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Στέφανος Ζέρβας, ο οποίος αναφέρθηκε στους μακρόχρονους δεσμούς φιλίας που συνδέουν τα Γιάννενα με τον Καναδά, αλλά και στους πολλούς Ηπειρώτες που ζουν στην Αμερικανική χώρα, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στην κ. Αθηνά Μαγδαληνός, στέλεχος της Καναδικής Πρεσβείας που παραβρέθηκε στη συνέντευξη τύπου.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Καναδικής αποστολής Άνταμ Πάρφιτ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το γραφείο του Δημάρχου για την θερμή υποδοχή, τονίζοντας πως αποφάσισαν να έρθουν στα Γιάννενα για προπονήσεις μετά από προτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι μία πολύ ευχάριστη εμπειρία για μας τόσο η διαμονή μας στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων, όσο και οι προπονήσεις της ομάδας μας στον κωπηλατικό στίβο της λίμνης. Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας μας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουλγαρίας, ευχηθείτε μας καλή επιτυχία σ’ αυτό»!

Τέλος, εκ μέρους του Ν.Ο.Ι. η κ. Εβελίνα Ασπιώτη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, εξέφρασε την ικανοποίηση της Διοίκησης του Ομίλου για την επιλογή της Καναδικής Εθνικής Ομάδας να προπονηθεί στον μοναδικό, όπως τον χαρακτήρισε, φυσικό στίβο της Παμβώτιδας.

Όπως σημείωσε με έμφαση, «επιδιώκουμε να έρθουν στα Γιάννενα για προπονήσεις και κοινόβια ομάδες κι από άλλες χώρες του εξωτερικού. Αυτό είναι ένα στοίχημα που νομίζω ότι μπορούμε να το κερδίσουμε. Ειδικά μετά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του 2019 θα είναι καλό για όλη την περιοχή να γίνουν τα Γιάννενα ένας διεθνής κωπηλατικός προορισμός». Ευχήθηκε δε στην ομάδα των Καναδών καλή επιτυχία στο Παγκόσμιο της Βουλγαρίαςπηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/45291-2017-07-14-16-58-29.html
Τα κουπιά του Καναδά στην Παμβώτιδα… Τα Γιάννινα μπορούν να αποτελέσουν διεθνές κέντρο κωπηλασίας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2017 Rating: 5 Τα Γιάννινα μπορούν να κερδίσουν την χαμένη ευκαιρία.. Την ευκαιρία που τους στέρησαν κάποιοι το 2004, όταν επέλεξαν τον Σχινιά για την κ...

Αντιδρασεις:

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: