728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Βάση αεροδιακομιδών στο Άκτιο… και «πήγαινε- έλα» των γιατρών στα Κέντρα Υγείας!



Βάση αεροδιακομιδών στο Άκτιο, κάτι που είχε εξαγγελθεί εδώ και μερικούς μήνες, ξαναυποσχέθηκε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος, προκειμένου να αναβαθμιστεί η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα.

Ο Υπουργός ωστόσο δεν έδωσε κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα παρά περιορίστηκε να πει ότι η βάση θα λάβει σάρκα και οστά το προσεχές διάστημα.

«Την επόμενη περίοδο προετοιμάζουμε να αναπτυχθεί στο βορειοανατολικό Αιγαίο, στη Μυτιλήνη, και συζητάμε και για το Άκτιο. Αυτό ενισχύει την επιχειρησιακή ικανότητα του Ε.Κ.Α.Β. να ανταποκρίνεται γρήγορα, ιδιαίτερα στην ανάγκη διακομιδής σοβαρών περιστατικών», ανέφερε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, με αφορμή την κατάσταση στην παράλια ζώνη με την αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας.

Ο Υπουργός υποσχέθηκε ακόμη την πρόσληψη μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ, ώστε να καλυφθούν και ανάγκες των Κέντρων Υγείας Πάργας και Καναλακίου ενώ μέχρι να γίνουν οι διορισμοί οι εφημερίες θα καλύπτονται με μετακινήσεις από γειτονικές δομές του Δημόσιου Συστήματος υγείας.

Όπως τόνισε ο Υπουργός, η Υγειονομική Περιφέρεια έχει διασφαλίσει ότι ειδικά σ’ αυτήν την περιοχή, που όντως την καλοκαιρινή περίοδο δέχεται πολύ μεγάλο όγκο επισκεπτών και άρα αυξάνεται και η ζήτηση υπηρεσιών υγείας, μετακινούνται από το ΠΕΔΥ Ιωαννίνων, τo Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου και το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού γιατροί, οι οποίοι εκ περιτροπής συμβάλλουν στην εικοσιτετράωρη εφημερία του Κέντρου Υγείας Πάργας είκοσι δύο μέρες το μήνα, όπου υπάρχει το peak της τουριστικής κίνησης, αλλά και κάποιες από τις υπόλοιπες μέρες. Αντίστοιχα, γίνεται και στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου».

Όσο για την λειτουργία Τομέα ΕΚΑΒ, είναι επίσης κάτι που παραπέμπεται στο μέλλον... Για την τρέχουσα θερινή περίοδο και για τα Σαββατοκύριακα η παραλιακή ζώνη θα ενισχύεται με δύο άτομα από το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων!!!


πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/politics/45347-2017-07-18-13-38-44.html
Βάση αεροδιακομιδών στο Άκτιο… και «πήγαινε- έλα» των γιατρών στα Κέντρα Υγείας! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017 Rating: 5 Βάση αεροδιακομιδών στο Άκτιο, κάτι που είχε εξαγγελθεί εδώ και μερικούς μήνες, ξαναυποσχέθηκε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος, προκειμέ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: