728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μάχη για την ονομασία του αεροδρομίου στο Άκτιο…



Το αεροδρόμιο στο Άκτιο, ένα απ’ αυτά που πέρασαν στην Fraport, μονοπωλεί τα τελευταία χρόνια την τουριστική κίνηση της Βορειοδυτικής Ελλάδος. Εξυπηρετεί όλη σχεδόν την παραλιακή ζώνη της Ηπείρου, την Αιτωλοακαρνανία και βέβαια τη Λευκάδα.

Το αεροδρόμιο μπορεί γεωγραφικά να ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, όμως η επίσημη ονομασία του είναι «Άκτιο- Πρέβεζα» και διεθνώς αναφέρει ως PVK που παραπέμπει στην Πρέβεζα.

Αυτό το δεδομένο θέλει να αλλάξει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία όπως εξήγγειλε επίσημα, θα προχωρήσει με σύντομες διαδικασίες σε αίτημα τροποποίησης της ονομασίας του αεροδρομίου σε «Άκτιο- Βόνιτσα» επιμένοντας ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί απολύτως το τυπικό!

Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για σχέδιο δημιουργίας γραφείων πληροφόρησης και υποδοχής τουριστών και στον Άραξο και στο Άκτιο, ενημερώνοντας για τις περιοχές της Περιφέρειάς μας και διανέμοντας υλικό.

«Στόχος μας είναι η αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού και η παραμονή των τουριστών στη Δυτική Ελλάδα μέσω των δύο αυτών σημαντικών πόλων της περιοχής μας, του Αράξου και του Ακτίου. Πρέπει να διαμορφώσουμε εκείνες τις συνθήκες που θα συμβάλλουν προς αυτό το σκοπό» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας...

Πως θα αντιδράσει η Ήπειρος; Απομένει να φανεί...


πηγη: http://www.epiruspost.gr/ipiros/preveza/45376-2017-07-20-07-35-46.html
Μάχη για την ονομασία του αεροδρομίου στο Άκτιο… Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Ιουλίου 20, 2017 Rating: 5 Το αεροδρόμιο στο Άκτιο, ένα απ’ αυτά που πέρασαν στην Fraport, μονοπωλεί τα τελευταία χρόνια την τουριστική κίνηση της Βορειοδυτικής Ελλ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: