728x90 AdSpace

Ειδησεις

[recent][ticker2]
9 Ιουνίου 2017

ΕΔΕ στο νοσοκομείο Αγρινίου για τον θάνατο του 18χρονου που υπέκυψε μετά από τροχαίο

Τι αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου στην ανακοίνωσή του

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου για τον θάνατο του 18χρονου που υπέκυψε έπειτα από τροχαίο ατύχημα.

Υπό συνθήκες που διερευνά η Τροχαία, το δίκυκλο που οδηγούσε ο 18χρονος βρέθηκε «σφηνωμένο» κάτω από Ι.Χ αυτοκίνητο που οδηγούσε μια 50χρονη γυναίκα.

Ο 18χρονος είχε μεταφερθεί άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Αγρινίου. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 18χρονος μεταφέρθηκε με χτύπημα στο μηρό, χωρίς αρχικά η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία. Εν συνεχεία ωστόσο παρουσίασε επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου και κατέληξε.

Μετά τις καταγγελίες των γονιών του για αμέλεια των γιατρών ο διοικητής του νοσοκομείου σε ανακοίνωση του αναφέρει πως η Διοίκηση αποφάσισε -σε συνεργασία και συνεννόηση τόσο με την ηγεσία της 6ης Υ.ΠΕ, όσο και με το Υ.Υ.- την παραπομπή για διενέργεια της έρευνας (ΕΔΕ) από άλλη υπηρεσία.

Και αυτό, όπως αναφέρει, διότι η Διοίκηση –επιθυμώντας να διασφαλίσει την αμερόληπτη εξέταση της υπόθεσης και τη διαφάνεια με το να φωτιστεί πλήρως η υπόθεση- προτίμησε να μην διεξαχθεί αυτή από λειτουργούς του νοσοκομείου Αγρινίου, αλλά από άλλη, ανώτερη αρχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το τραγικό γεγονός του θανάτου του νέου παιδιού που προσκομίστηκε τραυματίας στο νοσοκομείο Αγρινίου στις 25-5-2017 και κατέληξε την επομένη μέρα, μόνο θλίψη μπορεί να γεμίσει όλους μας.
Συμμεριζόμενοι την τραγική θέση των γονιών, απευθύνουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου -συναισθανόμενη το μέγεθος της σημασίας της ανθρώπινης ζωής και της ευθύνης όλων μας για την προστασία της- από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε, στάθηκε στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της δίπλα στους γονείς.

Παράλληλα, αισθανόμενη την ανάγκη να απαντηθούν εύλογα ερωτήματα που γεννούνται από την τραγική κατάληξη, με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει ότι:

-Από την πρώτη στιγμή άρχισε τη διερεύνηση των δεδομένων με συσκέψεις με όλους τους εμπλακέντες στη διαχείριση του ασθενή.

-Άμεσα ξεκίνησε προκαταρτική εξέταση για να ξεκαθαριστεί το ποίοι ενεπλάκησαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τη διαχείριση του ασθενή και να διευκρινιστούν τα δεδομένα που συνθέτουν όλη τη διαδικασία της διαχείρισης του ασθενή, από την προσέλευση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, έως την κατάληξή του.

-Επειδή δίδουμε ειδική βαρύτητα στο εν λόγω περιστατικό, η έρευνα έγινε στο ανώτερο επίπεδο, με την εποπτεία του ίδιου του Διοικητή.

-Τα δεδομένα βρίσκονται στα χέρια της Διοίκησης και μελετώνται προκειμένου να συνταχθεί το σχετικό παραπεμπτικό σημείωμα και να διαβαστεί η υπόθεση στην Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας, για περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Η Διοίκηση αποφάσισε -σε συνεργασία και συνεννόηση τόσο με την ηγεσία της 6ης Υ.ΠΕ, όσο και με το Υ.Υ.- την παραπομπή για διενέργεια της έρευνας (ΕΔΕ) από άλλη υπηρεσία.

Και τούτο διότι η Διοίκηση –επιθυμώντας να διασφαλίσει την αμερόληπτη εξέταση της υπόθεσης και τη διαφάνεια με το να φωτιστεί πλήρως η υπόθεση- προτίμησε να μην διεξαχθεί αυτή από λειτουργούς του νοσοκομείου Αγρινίου, αλλά από άλλη, ανώτερη αρχή.

Λόγω της φύσεως της υπόθεσης και καθ΄ όσον βρισκόμαστε σε διαδικασία έρευνας, δεν είναι δυνατή η παροχή από τη Διοίκηση άλλων επί μέρους πληροφοριών επί του θέματος.

Θα αναμένουμε και εμείς με σεβασμό στους θεσμούς και τις διαδικασίες την περαίωση της έρευνας και την εξ’ αυτής εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία, ως οφείλουμε, θα σεβαστούμε, σεβόμενοι τόσο τους θεσμούς, όσο και τη μνήμη του εκλιπόντος παιδιού.


πηγη:http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2725962/ede-sto-nosokomio-agriniou-gia-ton-thanato-tou-18chronou-pou-ipekipse-meta-apo-trocheo
ΕΔΕ στο νοσοκομείο Αγρινίου για τον θάνατο του 18χρονου που υπέκυψε μετά από τροχαίο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουνίου 09, 2017 Rating: 5 Τι αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου στην ανακοίνωσή του Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου για τον ...

Ετικετες

Αντιδρασεις:

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: