728x90 AdSpace

Ειδησεις

[recent][ticker2]
9 Ιουνίου 2017

Συνάντηση κατοίκων της μεθορίου με την ηγεσία της ΕΛΑΣΤις ανησυχίες τους για την κατάσταση στα ακρτικά χωριά του Πωγωνίου, μετέφεραν στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Κώστα Σκούμα και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων Γιάννη Βασιλάκο, εκπρόσωποι Συλλόγων, κάτοικοι κι αντιπροσωπεία του Δήμου.

Στη συνάντηση μετείχε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπείρου συνοδευόμενο από το Δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη, το Δημοτικό Σύμβουλο από τα Κτίσματα Βασίλειο Μάτσια, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου Γρηγόριο Άρμπυρο και αρκετούς Κερασοβίτες.

Η συνάντηση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Κερασοβιτών, η οποία είχε την αμέριστη συμπαράσταση τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και της Ομοσπονδίας Πωγωνησίων.

Κεντρικό ζήτημα στην όλη συνάντηση ήταν το οξύ πρόβλημα της αυξανόμενης εγκληματικότητας στην ευαίσθητη παραμεθόρια επαρχία Πωγωνίου, η οποία εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των λιγοστών, συνήθως ηλικιωμένων κατοίκων των χωριών μας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα πρόσφατα περιστατικά σοβαρού τραυματισμού ηλικιωμένου Κερασοβίτη, στις δολοφονίες ανθρώπων στα Κτίσματα αλλά και στα επαναλαμβανόμενα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων τόσο στο Κεράσοβο όσο και σε άλλα χωριά.

Όπως σημειώνει η Ένωση Κερασοβιτών, οι δυο ανώτατοι αξιωματικοί υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους των μόνιμων κατοίκων της επαρχίας μας και των οργανώσεων της αποδημίας με ευγένεια και διέθεσαν αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο τους για να τους εξηγήσουν τις προσπάθειες που καταβάλουν οι αστυνομικές δυνάμεις για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών αλλά και τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω του ορεινού ανάγλυφου του εδάφους και της πυκνής βλάστησης στα σύνορα με την Αλβανία.

Τόνισαν ότι κατέβαλλαν και θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι διέπραξαν τα τελευταία εγκλήματα στο Πωγώνι, ωστόσο αυτές θα ήταν περισσότερο αποτελεσματικές αν είχαν τις προβλεπόμενες θερμικές κάμερες και άλλα σύγχρονα μέσα. Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι πολίτες και εξέθεσαν σύντομα τις εμπειρίες τους, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή τους γιατί οι υποσχέσεις που κατά καιρούς δόθηκαν για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων δεν τηρήθηκαν.

Αξιολογώντας το αποτέλεσμα της συνάντησης κρίνεται ιδιαίτερα θετική η προθυμία της ανώτατης ηγεσίας της αστυνομίας της περιοχής μας να δεχτεί τους κατοίκους του Πωγωνίου και τους εκπροσώπους τους και να συνομιλήσει μαζί τους.

Παράλληλα, διαφάνηκε πως υπάρχει καλή πρόσθεση και σχεδιασμός για την πάταξη της εγκληματικότητας, πλην όμως η πολιτεία οφείλει να είναι συνεπής προς τις υποσχέσεις της και να ενισχύσει τη φύλαξη των συνόρων της ευαίσθητης ακριτικής μας επαρχίας με το αναγκαίο προσωπικό και μέσα. ώστε να περιοριστεί η εγκληματικότητα και οι κάτοικοί της να αισθάνονται ασφαλείς.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/autodioikisi/44672-2017-06-09-07-21-17.html
Συνάντηση κατοίκων της μεθορίου με την ηγεσία της ΕΛΑΣ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουνίου 09, 2017 Rating: 5 Τις ανησυχίες τους για την κατάσταση στα ακρτικά χωριά του Πωγωνίου, μετέφεραν στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Κώστα Σκούμα και ...

Αντιδρασεις:

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: